İzmir'de geçirdiği kriz sonucu kalbi duran şahıs, Universal Ege Sağlık Hastanesi'nde yapılan acil müdahaleyle hayata döndü. 14 Şubat'ı eşinin hastanede geçiren Güler Şimşek, "En güzel sevgililer günü sağlıklı ve yan yana geçirileniymiş" dedi.
İzmir Karşıyaka'da yaşayan İsmet Şimşek (53), 14 Şubat günü sabah saatlerinde şiddetli göğüs ağrısı ve göz kararması hissetti. Bir süre şikayetinin geçmesini bekleyen Şimşek, rahatsızlığı artınca Universal Ege Sağlık Hastanesi'ne başvurdu. Hastaneye geldiğinde kalbi durmuş olan hastaya, Kardiyoloji Uzmanı Dr.Nurullah Tüzün tarafından anjiyo yapıldı, tıkalı damar açılarak stent yerleştirildi. Şimşek'in sağlık durumu saatler içinde normale dönerken, anjiyodan çıktığında eşiyle duygusal anlar yaşadı.
35 yıllık evli olan, 2 çocuk ve 2 de torun sahibi olan Şimşek çifti, "En güzel sevgililer günü, eşlerin bir arada ve sağlıkla geçirdikleri gündür. Biraz geç kalsaydık, belki de 14 Şubat ebediyen ayrıldığımız gün olacaktı. Ama şimdi bir aradayız. Aynı gün içinde hem en kötü, hem de en güzel anlarımızı yaşadık. Ne kutlama, ne de hediye hiçbiri önemli değil gençlere tavsiyemiz sağlıklı ve bir arada oldukları her anın kıymetini bilsinler."

ACİL MÜDAHALEYLE HAYATA DÖNDÜ
Universal Ege Sağlık Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Nurullah Tüzün ise şu bilgileri verdi:
"Hastamız bize başvurduğunda kalbi durmuştu, nabız alınamıyordu. Kalp kriziyle başlayan kardiyojenik şok tablosuyla karşılaştığımızda acil olarak anjiyoya alarak tıkalı damarı açtık ve damara stent yerleştirdik. Acilen müdahale edilmeseydi, hastamızı kaybedebilirdik. Hastamızın şu an sağlık durumu gayet iyi" dedi.
(HK-YHY-Y)

15.02.2013 12:05:22 TSI

Editör: Wan Haber