Rusya’da yayın yapan İzvestia gazetesindeki habere göre, 94 yaşında hayatını kaybeden Kalaşnikof, 2013 yılının Nisan ayında, Patrik Kiril’e bir mektup yazdı. Mektupta şu ifadeler yer alıyor: “Ruhumdaki acı dayanılmaz. Hep aynı cevapsız soruyla karşı karşıyayım. ‘Eğer silahım insanların canını aldıysa, düşman olsalar bile, bu insanların ölümünden sorumlu muyum?’” Kalaşnikof mektubunda ayrıca kiliseye ilk olarak 91 yaşında gittiğini ve vaftiz olduğunu yazıyor.

İzvestia’ya açıklama yapan Patrik Kiril’in sözcüsü Aleksandır Volkov, mektubu aldıklarını ve bizzat Patrik’in Kalaşnikov’a cevap yazdığını açıkladı. Volkov, şunları ifade etti: “Kilisenin bu konudaki tavrı nettir. Eğer Anavatan’ı (Rusya) korumak için kullanılırsa, kilise bu silahları yapanları ve kullanan askerleri desteklemektedir. Kalaşnikov, bu silahı, ülkesinin savunması için tasarladı, teröristlerin Suudi Arabistan’da kullanması için değil”

Kalaşnikov’un kızı Yelena ise, Sovyetler Birliği döneminde çalışan babasının, komünist rejimin şartları altında kiliseye gitme ya da Hıristiyanlığa uygun bir yaşam sürme imkanı bulamadığını belirtti.

Editör: Wan Haber