Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi kapsamında yurt genelinde 115 su markasını kapsayan incelemede sadece 10 su markası sağlıklı bulunurken, Eskişehir'in değerlerinden Kalabak Suyu bu 10 marka içinde en sağlıklı ikinci doğal kaynak suyu oldu.
Yetkililer tarafından yapılan incelemede, sadece 10 su markasının sağlıklı bulunduğu bildirilirken, 10 sağlıklı sudan yeşil kapaklı mineralli maden sularından Sakarya'da çıkan Buzdağı ile Kırmızı kapaklı işlenmiş yani kuyudan çıkarılarak üretilen sulardan da İstanbul'da çıkan Erpınar suyu sağlıklı görüldü.
Mavi kapaklı memba suları içinde de Niğde'de çıkan Tekir, Eskişehir'de çıkan Kalabak, Bolu'da çıkan Abant, Kocaeli'nde çıkan Kipa, Sakarya'da çıkan Efemsu, Aydın'da çıkan Karlık Madran, Sakarya'da çıkan Fuska ve Aydın'da çıkan Şırlan suyu sağlık standartları yönünden en iyi 8 su markası olarak tespit edildi. Çeşitli sağlık şartları itibariyle Eskişehir Kalabak suyunun Niğde'den çıkan Tekir markalı sudan sonra Türkiye'nin en sağlıklı doğal kaynak suyu olduğu belirlendi.
Kalabak suyunun Türkiye'nin en sağlıklı suları sıralamasında zirvelerde yer almasının gurur verici olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu sonucun Kalabak'a yönelik ne derece doğru ve yerinde yatırımlar yaptıklarını bir kez daha belgelediğini ifade etti.
(GÖ-MŞ)

17.01.2013 17:41:40 TSI

Editör: Wan Haber