Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri ve Kahveciler Esnaf Odası işbirliği ile 'Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında Sivas'ta bulunan üç kahvehaneye okuma köşesi oluşturuldu.
Sivas'ta faaliyet bir kahvehanede oluşturulan kütüphanenin açılış konuşmasını yapan Proje Sorumlusu Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Cumali Yarar, proje kapsamında üç kahvehanede oluşturulan kitaplıklara bin 200 adet kitabın konulduğunu söyledi. 3 aylık bir çalışma neticesinde projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Yarar; "Üniversite öğrencileri olarak kahvehanelerde kitaplık oluşturmaya karar verdik. Sivas'taki çok sayıda kahvehaneyi ziyaret ettikten sonra projemizi Kahveciler Esnaf Odası başkanımızla da paylaştık. Başkanımızın da maddi destekleriyle kitaplıklarımızı yaptırdık. Topladığımız kitaplarımızı da kahvehanelerimize oluşturduğumuz kitaplıklara yerleştirdik. Projemizi ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Bizlere her konuda destek olan ve projemizin başarıyla sonuçlanmasını sağlayan Kahveciler Esnaf Odası başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi. Kahveciler Esnaf Odası Başkanı ve aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise kıraathanelerin anlamının büyük olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; "Eskiden kahvehanelerde kitaplıklar ve okuma köşeleri vardı. Bu mekanlar dostların bir araya geldiği yerler, iletişim araçlarıdır. Çünkü bütün dostluklar ve arkadaşlıklar buralarda kurulur. İş arayan, işçi arayanlar da buralara gelirdi. Geleceğimizin öğrencilerini yetiştirecek olan öğretmen adayı öğrencilerimizin yapığı proje anlamlıdır. İsteriz ki, bütün kahvehanelerimizde bir kitap okuma köşesi oluşturulsun, insanlarımız orada kitapları okusun"
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi proje sorumlusu Cumali Yarar, kitaplıkları yaptıran ve desteklerini esirgemeyen Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Beşir Köksala plaket verirken, Köksal ise kitaplıkların oluşturulmasında görev alan Cumali Yarar, Sefa Güneş, Mehmet Ali Çamoğlu, Sait Yıldız ve Yasin Ergüt ve kahvehane işletmecisi Zeki Kocaoğlu'ne teşekkür belgesi verdi.
(BG-TB-SK)

25.12.2012 15:50:46 TSI

Editör: Wan Haber