AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökman Öğüt'ün Karabük için soru önergesi vermesine tepki göstererek, CHP'nin kendi içinde sorunları olduğunu söyledi.
AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün Karabük hakkında soru önergesi vermesine tepki gösterdi. Kahveci, CHP'nin kendi içinde sorunları olduğunu ve halkın sorunlarıyla ilgilenemediğini kaydetti. CHP'nin siyaset üretememe sorunu olduğunu belirten Kahveci, "Karabük'te eğitimden sağlığa ulaşımdan çevreye kadar her alanda büyük yatırımların yapıldığını ve yapılmakta olduğuna şahit oluyorsunuz. Sağlık alanında getirilen sağlık sistemleri, ilaç alımları, hizmette kaliteye kadar birçok ilkler ve yenilikler. Uçak ve helikopter ambülanslar 816 bin kişi taşınmış. Üniversitede tıp fakültesi kurulması eğitim ve araştırma hastanesi bitmek üzere. Eğitimde Karabük en başarılı illerden birisi. Üniversitede 22 bin öğrenci var, önümüzdeki yıl 30 bine çıkacak. 2012'de 2 fakülte kuruldu. Eflani, Eskipazar ve Yenice'de yüksek okullar kuruldu. Polis eğitim merkezi kuruldu ve şuan 500 öğrenci eğitim görüyor. Spor tesisleri olarak şehir stadı yenilendi. Olimpik yüzme havuzu bitiyor. Kapalı spor salonu ve gençlik merkezi inşaatları devam ediyor. Arazi tahsis işleri bitti. Hava kirliliği konusunda önemli adımlar atıldı. Doğal gaz geldi, Karabük ve Safranbolu kullanıyor. Sanayide de kullanılmaya başlandı. Köyler istemeye başladı. Karabük ve Safranbolu kaynak suya kavuşturuldu. Su arıtma tesisi kuruldu. Katı atık bertaraf tesisi inşaatı devam ediyor. Hava kirliliği konusu kış aylarında çok sık konuşuluyor. Hava kirliliği izleme sistemi ile konu takip ediliyor. Kadir Gökmen Öğüt Karabük için soru önergesi veriyor. Konu Karabük'ün sorunları, o Karabük'ün sahipsiz ve sorunları ile ilgilenilmediğini mi sanıyor. Merak etmesin, Karabük sahipsiz değil ve çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Hangi sorunu varda Karabük AK Parti kadrosu çözememiş? Karabük'te CHP'nin kendi iç sorunu var. İç sorunlarından milletin sorunları ile ilgilenecek zaman bulamıyorlar. CHP'nin siyaset üretememe sorunu var. CHP'nin milletin teveccühünü kazanamama sorunu var" dedi.
Karabük'ün ulaşım sorununun çözüldüğünü belirten Kahveci, "Duble yol bitti, demir yolu revizyonu başlatıldı, çevre yolu gündemde. Bütün kamu kurumları yeni ve modern binalarına kavuşuyor. KÖYDES projesi ile 8 yılda 78 milyon TL kaynak aktarmış. Köylerimizin yol su gibi hizmetleri büyük ölçüde bitirilmiş. DSİ yatırımlarına devam ediyor. Bu yıl ilk defa sulama maksatlı en az 3 göletin inşaatına başlanacak. Karabük Organize Sanayi genişletme çalışması bitmek üzere. Yeni sahalar yatırımcılara verilecek. Bu yıl daha çok çalışmak ve daha çok hizmet ve politika üretmek zorundayız. Çünkü önümüzdeki yıl iki seçim var. Bunlara vakit bulamayabiliriz. Adam adama markajla vatandaş memnuniyetini artırmalıyız. Merkez ilçede en önemli stratejilerimizden birisi merkezi hükümetten memnuniyet, en önemli politikamız olacaktır. Biz sizin hep yanınızda olacağız. Hedefimiz yerel seçimlerde haziran 2011'deki oy oranımızı en yüksek seviyeye ve belediye seçimlerinde 8'de 8 başarı olacaktır" diye konuştu.
(ET-ET-Y)

21.01.2013 13:22:38 TSI

Editör: Wan Haber