Eğitim-İş Zonguldak Temsilciliğinin, temsilcilik statüsünden yasa gereği şubeliğe geçiş kongresi ve seçimi yapıldı.
Eğitim-İş Zonguldak Temsilciliğinin, temsilcilik statüsünden yasa gereği şubeliğe geçiş kongresi ve seçimi Zonguldak Öğretmenevi'nde gerçekleştirdi. Genel Kurula, Eğitim-İş Zonguldak Temsilcisi Metin Kahveci, Eğitim-İş'e bağlı üyeler ve davetliler katıldı.
Genel Kurulda, divan kurulunun seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra konuşma yapan Eğitim-İş Zonguldak Temsilcisi Metin Kahveci, "Önce ülke sonra sendika anlayışı ile yola çıkan Eğitim-İş Orta Asya'da ve Arap dünyasında gelişen emperyalist oyunlar ışında iç savaş ve dış savaş vahşetlerini gördükçe ne kadar doğru bir düşünceyi savunduğumuzu bir kez daha test etmiş durumdayız. 2008 yılının son aylarında büyük bir onurla görevlendirildiğim Eğitim-İş Zonguldak Temsilciliği 50 üye ile bütün bu zorluklar karşısında varız dedik ve bugün temsilciliğimiz şube konumuna gelerek olağan üstü genel kurulumuzu yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere ne mutlu sizlere ki hepimizin emeği, çabası, mücadelesi ile 482 üye ile genel kurula gidiyoruz. Bu azmimizle bizleri hiçbir şey yıldıramayacaktır. Onlardık, yüzler olduk. Bizler çok yakın zamanda binler olacağız. Hepimiz el ele gönül gönüle birlikte ülkemize, Atatürk'ün çağdaş Türkiye Cumhuriyetine yönelen bütün tehditleri püskürteceğiz. Bir il temsilcisi olarak bana verilen emaneti bir şube başkanı olarak sizlerin ellerine teslim ediyorum. Emanetiniz sizindir. Gücüm yettiği kadar, aklım erdiği kadar emanetinizi korudum. Çıkar ve menfaatleriniz doğrultusunda hareket ettik. Yapılan her şey hepimizin emeğidir" dedi.
Ardından, çalışma ve maliye raporunun okunması gerçekleştirildi. Genel Kurulda, 2 liste olduğu ve adayların Metin Kahveci ile Barbaros Çağlayan olduğu belirtildi. Oyalamanın çarşaf liste olarak yapılacağı ifade edildi.
Yönetim Kurulu, Metin Kahveci, Muammer Kural, Kamuran Çataklı, K. Ersin Gören, Ebru Özel, Bülent Hanedan ve Erol Koca. Denetim Kurulu, Mahir Ersöz, Nazmi Bay ve Nusret Çetin. Disiplin Kurulu, Haydar Erduranlı, Hasan Koç ve Zeki Yaldız.
Diğer adayın yönetim kurulu ise, Barbaros Çağlayan, Zafer İncebacak, Elif Arslan, Tanju Özdemir, Görkem Aydın, Şemşettin Kalaycıoğlu ve Ayşe Ayar Koç. Denetim Kurulu, M. Hakan Özdemir, Muhammet Örenli ve Murat Özdemir. Disiplin Kurulu, Yıldız Pektaş, Arzu Ar ve Sıdıka Kaya.
Yapılan seçim sonucunda Metin Kahveci yeniden güven tazeledi.
(OA-OS-Y)

10.12.2012 13:40:15 TSI

Editör: Wan Haber