Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne İl Başkanı Avukat Müjdat Kahve, Sağlık Bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nu sadece Edirne değil, Trakya olarak sahiplenmeleri gerektiğini söyledi.
Kahve, partisinin il başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi. 30 Ocak Çarşamba günü Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığında oluşturulacak bir heyetin Ankara'ya giderek Müezzinoğlu'na 'Hayırlı olsun' ziyareti düzenleyeceğini ifade eden Kahve, "Bu ziyarete CHP'li Belediye başkanlarının da katılmasını isteriz" dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na düzenlenecek ziyaretin siyasi bir organizasyon olmadığına vurgu yapan Kahve, "Edirne adına yapılacak bir organizasyonda biz de AK Parti olarak yer alacağız. Bu organizasyona başta sivil toplum kuruluşları, işadamları ve yerel yöneticilerin de katılımını bekliyoruz" dedi. Müezzinoğlu'ndan birtakım taleplerde de bulunacakların ifade eden Kahve, şöyle konuştu:
'HIZLI TREN PROJESİNİN ÖNE ÇEKİLMESİNİ TALEP EDECEĞİZ'
"Sayın bakanımıza düzenleyeceğimiz ziyarette kendisinden birtakım taleplerimiz olacak. Öncelikli olarak Edirne-İstanbul arası hızlı tren projesinin daha öne çekilmesini isteyeceğiz. Hastane ile ilgili isteklerimiz olacak. Köprülerin sorunları ve vakıfların Edirne'deki tarihi eserlerin onarımını hızlandırması konusunda daha fazla kaynak taleplerimiz olacak. Biz, siyasi beklenti olmaksızın Edirne'ye fayda sağlamanın yollarını arıyoruz. CHP'li Belediye başkanlarının da orada olmasını isteriz."
Kahve ayrıca Müezzinoğlu'nun 1-2 Şubat tarihleri arasında Trakya turuna çıkacağını sözlerine ekledi.
(ORA)

28.01.2013 15:28:49 TSI

Editör: Wan Haber