İlhan SİYAHTAŞ

Van, dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. Van’da resmi özel bütün kurum kuruluşlar ve vatandaşlar rekora katılmaya hazırlanıyorlar.  Van kahvaltısının rekor denmesine bankalardan güçlü bir destekte geldi. Banka personelleri ve aileleriyle birlikte rekor denemesine katılacak. 

YAPI VE KREDİ BANKASI

Van’ın tanıtımı ve beslenme kültüründe önemli bir yere sahip olan Van kahvaltısına sahip çıkılması ve markalaştırılması açısından rekor denemesini önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Yapı Kredi Bankası Van Şube Müdürü Harun Altun “ Van’a geleli 7 ay oldu. Buraya gelmeden önce Van’ın duyduğumuz dört önemli değeri vardı. Bunlar; Van Gölü, Van balığı, Van kedisi birde Van kahvaltısı. Dışarıdan gördüğümüz kadarıyla bu dört özellik Van’ın öne çıkan güçlü, ilgi çeken değerleriydi. Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Van kahvaltısının dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesine yönelik düzenlenen etkinlik sanıyorum ilimiz dışında Türkiye genelinde de gündem haline geldi.  İlimizin böyle güzel bir etkinlikle anılması, tanınması önemlidir. Rekor denemesinin 1 Haziran Pazar günü Van’da yapılacağını artık bütün Türkiye biliyor ve ilgiyle takip ediyor.  Van’da yaşayan insanlar olarak bizde böyle bir etkinliğin parçası olmak isteriz. Bu düşünce ve duyarlılıkla başta ben ve 22 personelim aileleriyle birlikte o gün etkinliğe güçlü şekilde katılım sağlayacağız. Yüksek bir katılımın olacağını umuyoruz ve 1 milyonluk büyük bir şehirde 30 bin kişinin katılımı ile rekorun kırılacağından eminim.  Kırılacak rekor Van’ın adının dünyaya duyuracaktır ” diye konuştu.

AKBANK

Van’ın en kalabalık kahvaltı rekorunu kıracağına inandıklarını söyleyen AKBANK Van Şubesi Operasyon Yöneticisi Gamze Durmaz, düzenlenen etkinliği yaralı ve değerli bulduklarını söyledi. Durmaz, “Böylesi bir etkinlik Van adına çok olumlu bir gelişmedir. Van zaten kahvaltısı ile çok meşhurdur.  Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası rekoru ile Van’ın Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alması kahvaltı kültürünün daha da yaygın hale getirilmesine, markalaşmasına büyük bir katkı sağlayacaktır. Akbank Van Şubesi personel ve aileleri 1 Haziran Pazar günü Van Kalesi Atatürk Kültür Parkı alanında tam kadro olacak. Bu özel ve renkli günü değerli Vanlılar ile birlikte paylaşacağız. Van’ın tanıtımı açısından çok büyük bir organizasyon, dünya çapında olan bir etkinlik, inşallah o gün rekor kırılır ve bu etkinlik her yıl festival havasında gelenekselleşerek devam eder” dedi.

HSBC

Van’ın kendisine has eşsiz kültürel değerleri ve zenginliklerinin bulunduğunu bunlardan birinin de Van kahvaltısı olduğuna dikkat çeken HSBC Van Şube Müdürü Mehmet Hüseyin Şentürk ,” Van bu anlamada çok şanslı bir ildir. Diğer kültürel değerlerimiz yanında kahvaltı gibi bir beslenme kültürüne sahibiz. Van kahvaltısı hem Van’da hem de Türkiye’de tanınan ilgi çeken markadır.  Van’da böyle büyük bir organizasyonun düzenlenmesi Van’ın tanıtılması, bilinirliğinin artırılması açısından yerinde bir girişimdir.  Emeği geçen herkesi yürekten kutuluyorum.  Bu etkinlik Van’da bundan sonra yapılacak büyük festival, şenlik gibi etkinliklere güçlü bir zemin hazırlayacaktır. Van’ın bütün değerlerine sahip çıkmak, korumak, tanıtmak bu şehirde yaşayan bizler için bir görevdir, sorumluluktur. Banka olarak bütün personelimiz ve aileleriyle birlikte 1 Haziran günü Van kalesinde olacağız ve rekor denemesine katılacağız. Rekoru kıracağımıza inanıyorum. Van adına herkesin bu özel etkinliğe güçlü bir katılımla destek vermesi gerekir”  diye konuştu.

Editör: Wan Haber