Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta Belediyesi tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı projesi kapsamında yapılan, içinde turizme yönelik çalışmaların yapılacağı ve 8 adet ofisin bulunduğu turizm merkezinin açılışı yapıldı.
100. Yıl Parkı altındaki turizm merkezinin açılış törenine; Kahta Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Esen, Belediye Başkanı Turanlı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akel tarafından kesilen açılış kurdelesinin ardından turizm merkezini gezen katılımcılar, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Açılışı yapılan turizm merkezi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Kahta Belediyesi proje koordinatörü Mehmet Rojda Selçuk, turizm merkezinin İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Kahta Belediyesi tarafından uygulanan Nemrut Dağı ve Ören Yerleri Turizm Tanıtma ve Geliştirme Merkezi Projesi kapsamında faaliyete geçirildiğini söyledi. Amacın; Kahta ilçe merkezi olarak mevcut turizm potansiyelinden daha verimli bir şekilde yararlanılabilmesi olduğunu ifade eden Selçuk, "Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret öncesi ve ziyaret esnasındaki oluşabilecek tüm sorunlarına çözüm bulabilecek; turizmciler, turizm işletmeleri, acenteler, kamu kurumları ve oteller ile tüm ziyaretçiler arasında gerekli irtibat ve iletişimleri sağlamayı amaçlamaktayız. Bu doğrultuda Kahta turizm merkezinde sekiz tane ofis kurulmuş olup nitelikli personel ile hizmet verilecektir" şeklinde konuştu.
Kaymakam Metin Esen ise, Kahta'da böyle bir merkeze ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, bu çalışmayla birlikte bu ihtiyacın giderilip Kahta turizm merkezinin hizmete açılmasını takdirle karşıladığını vurguladı. Ayrıca Kahta turizm merkezi aracılığıyla koordineli bir şekilde yapılacak olan çalışmaların Kahta turizmi açısından önemli fayda sağlayacağını belirterek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Belediye Başkanı Yusuf Turanlı da, "Bulunduğumuz yerleşim yeri açısından ilçemiz, gerçekten turizm konusunda çok önemli tarihi ve kültürel eserlere sahip olduğu bir konumda bulunmaktadır. Sahip olduğumuz bu tarihi ve kültürel eserlerimizi tanıtma noktasında belediye olarak birçok platformda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu bağlamda belediyemiz tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı projesi kapsamında ilçemize Kahta turizm merkezini kazandırmak istedik. Bu merkez sayesinde ilçemiz sınırları içerisinde bulunan tarihi ve kültürel eserlerin tanıtımının yanı sıra diğer turizm işletmeleriyle koordineli bir şekilde yürütülecek çalışmalarla ziyarete gelen turistlere rehberlikte bulunulacak ve onların sorunlarına çözüm arayışı içerisinde olunacaktır. İlçemizde böyle bir merkezin eksikliğini hissederek ve bunu önemseyerek böyle bir adımı atıp ilçemize turizm merkezini kazandırdık. Öyle ümit ediyorum ki bu merkez, hedeflediği doğrultuda önemli çalışmalar yaparak Kahta'nın turizm kenti hedefine ulaşması noktasında gereken hassasiyeti gösterecektir. Turizm merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
(Şİ-SO-Y)

23.01.2013 11:47:53 TSI

Editör: Wan Haber