Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen geniş katılımlı toplantıda, tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar tartışıldı.
Kahta Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıya; Adıyaman Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve Şube Müdürleri, Kahta Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şevket Başyiğit, GAP TEYAP Adıyaman Temsilcisi Bünyamin Arslan, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Kahta Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hasan Doğan, Kahta Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Müdürü Ramazan Yavaş, Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, sulama birliği temsilcileri, ziraatçılar, hayvan üreticileri, köy muhtarları ve çiftçiler katıldı. Toplantıda genel olarak ilçedeki tarım ve hayvancılık tartışıldı. Kahta'da hayvancılık, tarım, sulama, çiftçilerin karşılaştığı problemler, sulamanın maliyeti, tarım ve hayvancılık desteklemeleri, tarım ürünlerinin fiyatlandırılması gibi konular tartışıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Kahta Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şevket Başyiğit yaptı. Başyiğit, Kahta Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün faaliyetlerini ve müdürlüklerindeki mevcut sorunları dile getirdi.
Adıyaman Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, toplantının Kahta'da düzenlenmesiyle ilgili bilgi vererek, "Bu toplantıda sorunları tespit ederek, kendi imkanlarımızla çözebildiklerimizi çözmek, çözemediklerimizi ise, sayıl bakanımıza, milletvekillerimize ve sayın valimizi bildirmek amacındayız" dedi.
Yapılan projelerde Kahta'nın çok başarılı olduğunu ifade eden Alan, Adıyaman merkez dahil olmak üzere en fazla projenin Kahta'da yapıldığını ve çoğunun da kabul edildiğini söyledi.
Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı ise Kahta'da çiftçilerin çok zor bir dönemden geçtiklerini ifade etti. Özellikle destekleme, sulama ve sulamadaki enerjinin maliyetinde büyük problemler yaşandığını söyledi. Bu nedenle birçok çiftçinin zarar ettiğine değinen Turanlı, pamukların tarlada kaldığını ifade etti.
Adıyaman Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Tuncay Beyaz ise geçen yıl yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
(Şİ-Y)

19.02.2013 15:00:16 TSI

Editör: Wan Haber