Kahta ilçesinde, merkez ve köy okullarında görev yapan okul müdürleriyle bir toplantı yapıldı.
Kahta Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, şube müdürleri, okul müdürleri ve Ar-Ge birimi görevlileri katıldı. Toplantıda Ar-Ge birimi tarafından eğitime damga vuracak yeni projeler tanıtıldı.
Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, Kahta'da eğitim adına yapılan çalışmalar üzerine bir değerlendirme konuşması yaptı. Eğitimin bir yerlere gelmesini istiyorsak hep beraber el ele vererek birlikte hareket etmek gerektiğini anlatan
Kılınç, şöyle konuştu: "Gerek öğretmeniyle gerek idarecisiyle eğitim bir bütündür. Eğitim sürecinde bu anlamda idarecilerimizin öğretmenlerle sağlıklı bir iletişim kurması gerekmektedir. Okul müdürlerimiz kendi öğretmenlerini çok iyi tanımalıdır. Öğretmenlerimizin yeteneklerinin farkında olmak 1.derecede müdürlerimizin, bizim görevimizdir. Öğretmenlerimizi istenilen oranda tanıyabilirsek ve yeteneklerini fark edebilirsek bu sayede onlardan en üst düzeyde istifade edebileceğiz. Okulların fiziki şartlarını biz iyileştiriyoruz, akademik şartlarını da siz müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz iyileştireceksiniz."
Ar-Ge biriminden Lütfü Başli, tanıtımını yaptığı tüm okullarda sürdürülecek olan 'Hayatını Biliyorum Peygamberimi Seviyorum' projesinin amacının asimilasyona uğrayan değerlere, ahlaki yozlaşmaya ve bunun oluşturduğu erozyona çözüm arayışı olduğunu dile getirdi.
Eğitimin en önemli basamağının ahlaki açıdan yeterlilik olduğunu anlatan Başli, şunları söyledi: "Bu proje Hz. Muhammed (SAV)'in evrenselleşmiş değerlerini ve hayat felsefesini genç nesillere kavratabilmek, bu değerlerin öğrencilerde yerleşmesine katkıda bulunmaktır. Hz. Muhammed'in hayatını, dünya görüşünü, davranışını, güzel ahlakını yaşam felsefesi haline getirebilmek için hazırlandı. Proje, okul pansiyonlarında söyleşi; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bilgi yarışması, deneme sınavları ve bunların yanında Kur'an-ı Kerim'den belirlenen 29 surenin mealinden deneme sınavı şeklinde olacaktır. Bunların dışında bütün okulların katılabileceği Peygamberimiz Hz. Muhammed'in hayatını ve değerlerini anlatan "Kısa Metrajlı Film yarışması düzenleyebiliriz."
Başli, geçen ay tanıtımı yapılan "Çocuğum İçin Bir Ders" projesiyle hiç ara vermeden plan dahilinde öncelikle köy okullarının ziyaret edildiğini anlattı. Velilerden çok olumlu tepki alındığını ifade eden Başli, özverili çalışmaları için herkese teşekkür etti.
Ar-Ge biriminden Mansur Demir'in tanıtımını yaptığı The Englısh Festival And The Language Vıllage 'İngilizce Festivali ve Dil Köyü' projesiyle Kahta'da yabancı dil sorununu aşmak için yapılacak faaliyetleri ve kurulacak dil köyünü anlattı. Demir, 'Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan' düsturundan yola çıkarak dilin toplumsal hayattaki önemini vurgulamak, kültürler arası etkileşim iklimine adapte olmak, insanları anlamak, anlaşılmak ve insan olgusunun dünya eksenli vatandaş prensibine ilişkin iletişim yeterliklerini artırabilmek amacıyla hazırlanan projenin dil eğitiminde farkındalık oluşturacağını ifade etti.
Mansur Demir, öğrencilerde yaşam boyu en az bir dil bilmenin gerekliliği bilincinin oluşturulması ve erken yaşlarda dil öğreniminin önemi bilincinden hareketle yabancı dili sevdirebilmek fikrinden hareketle dil köyü kurulması planlandığını belirtti.
Projenin üç ayağı olduğunu belirten Demir, proje kapsamında kitap okuma yarışması, skeç ve şarkı yarışması ve dil köyü kurulacağını dile getirdi. Dil Köyü Projesiyle belirlenen bir alanın köy biçiminde organize edileceği, turistlerin çağırılarak oluşturulacak olan kafe, lokanta, manav, sinema, mısır satıcısı, balon satıcısı gibi halka açık olacak faaliyet alanlarında turistlerin ve öğrencilerin görev alacağını dile getirdi.
Salkımbağı Köyü İlkokulu Rehber Öğretmeni Koray Akmanoğlu ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan okullarda süt tüketimini atırmayı amaçlayan Okul Sütü Programı Projesini tanıttı.
(Şİ-HO-Y)

20.01.2013 11:51:21 TSI

Editör: Wan Haber