Kahta İlçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Bu Benim Eserim' proje çalışması için bir toplantı düzenlendi. Toplantıda ayrıca, Kahta'daki eğitimin problemleri masaya yatırıldı.
Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Salonu'nda (METEM) düzenlenen toplantıya, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ve öğretmenler katıldı. Toplantıda, projede yapılması gereken çalışmalar slayt gösterisi eşliğinde öğretmenlere anlatıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, SBS puan değerlendirmesinde bulunarak Fen ve Teknoloji Matematik derslerinde ilçedeki okulların başarı değerlendirmesini yaptı. Kılınç, öğrencilerin akademik başarılarının artırılması konusunda Matematik-Fen ve Teknoloji öğretmenleriyle fikir alış verişinde bulundu. Kılınç ayrıca, Matematik, Fen ve Teknoloji alanında düşük sonuçlar alınmasının altında yatan nedenler ve ne gibi çözüm yolları üretilmesi gerektiği hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.
Fen ve teknoloji öğretmenleri, öğrencilerin matematik başarısızlığının fen ve teknoloji alanına da yansıdığını, öğrencilerin ilkokullardaki temellerinin daha iyi oluşturulması gerektiğini ve bu anlamda sınıf öğretmenlerine çok iş düştüğünü ifade etti. Öğrencilerin ders çalışma teknikleri hakkında daha fazla bilgilendirmeleri gerektiğini belirten öğretmenler bu sayede başarı yakalanabileceğine dikkat çektiler. İlçe Millî Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, bu konuda okullardaki rehber öğretmenlerin gereken özeni gösterdiğini ve bundan sonra da öğrencilere bu yönde bilgilendirme yapacaklarını, rehber öğretmeni olmayan okullarda da sınıf rehber öğretmenlerinin konuyla ilgili kendi sınıflarını bilgilendirerek oluşan açığı gidereceklerini düşündüklerini ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan ise ilçeye gelen ilköğretim öğrencilerinin bir kısmının taşımalı okulların öğrencisi olduğunu belirterek "bunlar tabi arzu edilen seviyede yetiştirilemeden ortaöğretime geçiyorlar ve ortaöğretimden liselere gidiyorlar ve istenilen başarıyı yakalayamıyoruz" dedi.
Öğretmenliğin bir maharet olduğunu belirten Özkan, şunları söyledi: "Az bilirsin fakat çok iyi öğretirsin, çok bilirsin ama öğretmezsin. Öğretmenlik mesleği bu anlamda maharet ister. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz, bu anlamda gereken özeni göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Matematik ve Fen öğretmelerimizin ve elbette diğer branş öğretmenlerimizin sadece öğretim yapmamalıdırlar. Bunun yanında kesinlikle öğrencilerimizin ahlakî formasyonlarına da çok fazla önem vermeliyiz."
Özkan, öğretmenlerden sadece bilgi yüklü nesiller yetiştirmemeleri gerektiğini bunun yanında ahlakî formasyonu da olan, kendini bilen bireyler yetiştirilmesine de büyük ihtiyaç olduğunu söyleyerek bu anlamda öğretmenlerin birinci elden örnek olmak zorunda olduklarını belirtti.
İl Millî Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, dünyanın mükemmele doğru gittiğini, Uzak Doğu ülkelerinin ve Avrupa ülkelerinin PISA sınavlarında oldukça ileri derecelerde olduklarını, ancak ülkemizin bu sınavda sürekli gerilerde kaldığını ifade etti. PISA sınavlarına katılan 35 ülkeden Türkiye'nin 33 veya 34. olduğunu ve bu durumun ülkemiz için oldukça olumsuz bir tablo çizdiğini belirten Özkan buna binaen öğretmenlerin kendilerini sürekli olarak yenilemeleri gerektiğini ifade etti.
(Şİ-HO-Y)

09.12.2012 13:17:37 TSI

Editör: Wan Haber