Mardin'de terör örgütü PKK'nın silahlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Cengiz Engizek memleketi Kahramamaraş'ta gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit Cengiz Engizek'in naaşı öğle saatlerinde Kahramanmaraş Ulu Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin eşi Hatice Engizek ve şehidin annesi Elif Engizek yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Hiçbir şeyden habersiz bir yakınının kucağında bekleyen 1.5 yaşındaki şehidin oğlu Muhammet ise babasının fotoğrafına sık sık dokunarak onu sordu. Yakınları tarafından avutulan Muhammet daha sonra camiden çıkarıldı. Bu sırada cami avlusu dışında bekleyen bir vatandaş baygınlık geçirdi. İzdihamın yaşandığı cami önünde bayılan şaha olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.
Cuma namazının ardından Kahramanmaraş Müftüsü Muhammet Gevher yaptığı kısa konuşmanın ardından cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından binlerce kişi şehit Cengiz Engizek'i son yolculuğuna uğurladı. Türk bayraklarını dalgalandıran binlerce kişi sloganlar atarak terörü lanetledi. Camiden ellerin üzerinde taşınan şehidin naşı Kahramanmaraş Belediyesi'nin bandosu eşliğinde Kıbrıs Meydanı'na kadar getirildi. Bu sırada eşi Hatice şehidin fotoğrafını taşıdı. Bir süre bu şekilde yürümeye çalışan şehit eşine yine yakınları destek olmaya çalıştı. Şehidin naşı daha sonra Kıbrıs Meydanı'nda bekleyen cenaze aracına konuldu. Oluşturulan kortej eşliğinde şehidin naaşı Şeyhadil Asri Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülerek defnedildi.
Cenaze namazına, Engizek ailesi ve protokol üyelerinin yanısıra binlerce vatandaş katıldı.
(HD-ÖK-Y)

18.01.2013 14:06:55 TSI

Editör: Wan Haber