TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu dağılması hakkında son dakika açıklamalarda bulundu. 

TBMM Başkanı Kahraman, "4 siyasi parti başkanlarına anayasa çalışmalarının kaldığı yerden devamı konusunda çağrıda bulunuyorum. Çalışmalar AK Parti, MHP ve HDP ile de sürebilir." dedi.

İsmail Kahraman'ın açıklamalarından satırbaşları:
1982 Anayasası sıkıntılara yol açtı. Bu hususta partilerin, akademik camianın, sivil toplum kuruluşlarının ve bütün kamuoyunun ortak şikayetleri olduğu malumunuzdur. Meclis'te bulunan 4 siyasi partinin seçim beyannamelerinde yeni bir anayasa yapmayı taahüt etmişlerdir.

"VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİ AMACIYLA"

Anayasa konusunda verilen sözlerin yerine getirilmesi amacıyla bazı temaslar olmuştur. Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı temaslarla 24. dönemde sonuçlandırılamamış olan çalışmanın devamı istikametinde bir mütabakata varıldığını aktarmıştır. Anayasa çalışmalarını tekrar ele almak için yeni bir anayasa taslağının Meclis'e getirilmesi gayesiyle 8 Ocak 2016 tarihinde 4 partinin genel başkanlarına komisyona üç üyenin isimlerinin bildirilmesini talep eden bir mektup yazdım. Bu davetime olumlu cevap verdiler. 

"KOMİSYONUN GAYESİ DIŞINDA EK GÖREV TALEBİNDE BULUNDU"
Komisyonumuz ilk toplantısını 4 Şubat 2016 Perşembe günü gerçekleştirdi. Basına açık bu toplantıda siyasi partilerimizin temsilcileri fikirlerini aktardılar. İkinci toplantımız 10 Şubat'ta ve üçüncüsü de dün 16 Şubat Salı günü yapıldı. Bu iki toplantının gündemi Anayasa Komisyonu'nun çalışma şeklinin belirlenmesiydi. Bu iki maddenin konuşulması esnasında CHP, komisyonun kuruluş gayesi dışında ek görevler yüklenilmesi talebinde bulundu.

Editör: Wan Haber