Kars'ın Kağızman İlçesi Yukarı Karagüney Köyünde muhtelif tarihlerde meydana gelen heyelan afeti sonucu hak sahibi kabul edilen 65 hak sahibi için yaptırılan konutlar tamamlandı.
Geçici kabulleri yapıldıktan sonra, Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Kağızman Noteri Özlem Sönmez, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, Şube Müdürleri Sevtap Eskioğlu, Fuat Çimendağ, işin kontrol mühendisleri, hak sahipleri ve vatandaşların katılımıyla Kağızman Halk Eğitim Merkezi'nde noter huzurunda kura çelişi gerçekleştirildi.
Mülkiyeti hazineye ait arsa temin edilerek yapılan imar çalışmalarından sonra, ödeneği Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 2011 yatırım yılı programında yer alan ve aynı yıl içerisinde ihalesi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılarak inşaatına başlanan afet konutların sahipleri belirlendi.
Yapılan kura sonucunda konutlar sahiplerine teslim edildi. Teslim alınmayan konutların sahipleri ise anahtarını İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde alabilecekleri kaydedildi.
(IÇ-AT-Y)

14.01.2013 14:17:43 TSI

Editör: Wan Haber