16-17 Şubat tarihleri arasında Mersin'de yapılan Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası sona erdi. Şampiyona ile eş zamanlı olarak Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi 1. Kademe yarışmaları da yapıldı. Mersin ile adı özdeşleşmiş eski Milli atlet Seyfi Alanya'nın ismini yaşatmak için düzenlenen ve iki gün süren şampiyona Nevin Yanıt Spor Kompleksi'nde yapılırken, şampiyonada 283 atlet mücadele etti.
Şampiyonada 16 Yaş Altı, Yıldızlar, Gençler, 23 Yaş Altı ve Büyükler kategorilerinde, gülle, disk, cirit ve çekiç atma olmak üzere dört branşta yarışmalar düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'lu atletlerinde katıldığı şampiyonada, mavi beyazlı atletler yarışlarda, bir altın ve iki bronz olmak üzere toplam üç madalya kazandı.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu atletlerden Berat Bora Çakmak, 16 yaş altı disk atma branşında 46.36 cm derecesiyle Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Türkiye şampiyonu Çakmak katıldığı gülle atma yarışmalarında ise 14.30'luk derecesiyle Türkiye üçüncü oldu. Genç Erkek Çekiç atma yarışlarında, Göksal Yılmaz 56.22 cm'lik derecesiyle Türkiye üçüncüsü olan bir diğer sporcu oldu. Mavi beyazlı atletler böylece, Ocak ayından bu yana kazandığı madalya sayısını ise 24'e çıkarmış oldu.
Dereceye giren atletlere madalyalarını merhum Seyfi Alanya' nın eşi ve kızı, Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Ergüder Uzun, Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Ulakçı, Teknik Delege Orhan Yüzer, Atmalar Koordinatörü Tuncay İskender, MHK Üyeleri Müslüm Aksakal, Kadir Yılmaz ve Doğan Bulut ile Sakarya Atletizm İl Temsilcisi Cengiz Kamacı, Osmaniye Atletizm İl Temsilcisi Ekrem Sönmez takdim etti.
(MA-MA)

19.02.2013 14:04:45 TSI

Editör: Wan Haber