Kağıthane de bir binanın önünde yer alan istinat duvarı, yoğun yağışın da etkisiyle çöktü. Belediye ekipleri, can güvenliği gerekçesiyle bina sakinlerinden evlerini boşaltmalarını istedi. Yer gösterilmediğinden yakınan ev sahipleri ise, yetkililere tepki gösterdi.
Alınan bilgiye göre, Telsizler Mahallesi Işıkyolu Sokak'ta yer alan bir apartmanın önündeki istinat duvarı, gün boyu etkili olan yağmur nedeniyle saat 16.30 sıralarında çöktü. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, bölgeye gelen belediye ekipleri, can güvenliği gerekçesiyle binanın tahliye edilmesini istedi. Ancak evlerini terk etmek istemeyen bina sakinleri, 'hemen çık deyince çıkılmaz, kalacak yerimiz yok. Nerede kalalım' diyerek tepki gösterdi. Bir apartman sakini, "Toprak göçtü geldi. Gökgürültüsü gibi bir ses duyduk. Sonra balkondan baktığımda buranın böyle olduğunu gördüm" dedi.
Belediye görevlilerinin apartmanı boşaltın uyarıları karşı karşıya kalan bir başka apartman sakini ise, "-Binayı boşaltındiyorlar. Nereye boşaltalım. Nereye gidecek bu insanlar? Belediye yer göstermiyor bize. Yağmurda, sokakta mı kalacağız? Yapacak bir şey yok, yer göstermiyorlar bize, mecbur dışarıda kalacağız" diye konuştu.
(OY-AS-OK-Y)

12.01.2013 19:15:05 TSI

Editör: Wan Haber