Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Van Valiliği tarafından yürütülen 'Van İli Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu Projesi' kapsamında Van'da yaşayan 31 kadın Kağıthane'ye geldi. Silahlı çatışma, yaygın şiddet, insan hakları ihlalleri ve doğal afet nedeniyle yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalmış olan ve çoğu ilk kez ailesi olmadan tek başına seyahat eden kadınlar, Kağıthane'de oldukça keyifli vakit geçirdi.

Kadınların sosyalleşmesine ve özgüvenlerinin artmasına destek olmak amacıyla yapılan gezide Kağıthane Belediyesi Kadın Kent Konseyi üyeleri de misafirlere eşlik etti. Öncelikle Kağıthane'nin tarihi noktalarının gezisiyle başlayan ziyarette sandal gezisi yapan kadınlar daha sonra Osmanlı Milli Arşiv Sitesini ziyaret ederek, Osmanlı dönemine ait bilgi ve belgeleri görme şansına sahip oldu. Arşiv gezisinin ardından Kağıthane Belediyesi Sosyal Yardım Mağazasına giden kadınlara burada Başkan Fazlı Kılıç'ın eşi Fatma Kılıç da eşlik etti.
Kadınlara mağazayı gezdiren Fatma Kılıç, yapmış oldukları sosyal çalışmalar ve bu çalışmalardaki titizlikle ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Kağıthane Belediyesi'nin yaptığı çalışmayı çok faydalı ve olumlu bulduklarını belirten kadınlar, Fatma Kılıç'ı da çalışmalarından ötürü tebrik etti.

3-783.jpg

Sosyal Mağaza'ya gelen misafirleri ziyaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ''Öncelikle hepinize hoşgeldiniz diyorum, sizleri burada ağırlamaktan büyük bir keyif duyuyoruz. Umarım ilçemizde keyifli bir gün geçirir ve buradan güzel anılarla ayrılırsınız.'' dedi.

Proje kapsamında daha önce farklı illere de ziyarette bulunan kadınlara ayrıca mesleki eğitimler, okuma-yazma, bilgisayar okuryazarlığı ve girişimcilik ile ilgili kurslar da veriliyor. Bu kursların sonunda iş kurma veya iş geliştirmeye yönelik yapılacak girişimlerinin karşılığında hibe alan kadınların sosyal hayata entegre olması hedefleniyor. (iha)

4-567.jpg

Editör: Wan Haber