İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle aralıksız çalışan Kâğıthane Belediyesi, soğuk kış günlerinde hayvanları da unutmadı. Belediye ekipleri, kuşlar ve sokak hayvanları için yem ve yiyecek bıraktı.
İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ilçe halkının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için aralıksız çalışan Kağıthane Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanları da unutmadı. Kâğıthane Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı günden itibaren ilçenin muhtelif yerlerinde kuşlar ve sokak hayvanları için yapılan yemleme çalışmasına hız verdi. Olumsuz hava koşullarında sokaklardaki hayvanların yemek ihtiyaçlarını karşılamada güçlük çekecekleri düşüncesiyle hareket eden belediye ekipleri, 'hayvanlar aç kalmasın' diyerek, Kâğıthane'nin belli noktalarına yem koydu. Gönüllü vatandaşların da destek verdiği çalışmalar gün içerisinde birkaç kez tekrarlanıyor.
Kar yağışı ve soğuk havada yiyecek bulamayan sokak hayvanları için belli noktalara yiyecek bırakmakla sokaklarda yaşayan hayvanların karınlarını doyurduklarını belirten Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Normal hava şartlarında da yaptığımız bu çalışmaları yoğun kar yağışı altında ve soğuk havada daha fazla yapıyoruz. Sokak hayvanlarına şefkatli bir şekilde yaklaşan, onlar için çalışan ekiplerimizi tebrik ediyor, bize destek olan gönüllülerimize ise teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Belediye ekipleriyle birlikte çalışmalara katılan Mehmet Sevinç ise, soğuk havalarda doğal hayatta yaşamını sürdürmeye çalışan hayvanların yiyecek bulmakta zorlandığını hatırlatarak, "Bu duyarlı hizmetlerinden dolayı Kâğıthane Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan mahallelerindeki su kaplarını ve yemek yerlerini kontrol etmelerini, çöp kutularının kenarlarına artık yemeklerini bırakmalarını ve camlarının önüne kuşlar için yiyecek koymalarını istiyoruz. Apartmanlarının, garajlarının, bahçelerinin, kömürlüklerinin kapılarını açık bırakarak, onlara sığınacakları yerler açmalarını istiyoruz" dedi.
(HÇ-ET-OK-Y)

21.12.2012 17:55:18 TSI

Editör: Wan Haber