Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 5 yaşındaki üvey oğluyla kağıt toplayarak geçimini sağlamasıyla gündeme gelen Suna Bıyık ile Sıtkı Dal çifte mutluluk yaşıyor. Aileye yardım yağarken, maddi imkansızlar nedeniyle evlenemeyen çift resmi nikahla evlendi.
27 yıllık ilk evliliğinden 3 çocuğu olan ve eşinin kanserden hayatını kaybetmesinin ardından tek başına sokaklarda kağıt toplayarak yaşamını sürdüren Suna Bıyık, Karşıyaka Mezarlığında kağıt toplarken, sokaklarda kağıt toplayarak geçimini sürdüren Sıtkı Dal (39) ile tanıştı. Bıyık, 4 çocuğu olan Dal ile dini nikahla evlendi. Maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah yapamayan Bıyık ve Dal çifti, sokakta topladıkları kağıtları günlük 25 liraya satarak geçimlerini sürdürdü.
5 yaşındaki üvey çocuğuyla kağıt toplarken çekilen fotoğraflarının medyada yer almasının ardından aileye yardım yağmaya başladı. Gölbaşı Belediyesi'nden gıda ve kömür yardımı yapılırken, Gölbaşı Kaymakamlığı da aileye yardım yaptı.

ÇİFTİN RESMİ NİKAH SEVİNCİ
Maddi imkansızlıklar yüzünden evlenemeyen Suna ve Sıtkı için harekete geçen Gölbaşı Belediyesi, Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezinde bir düğün töreni düzenledi. Aileye ve çocuklara yeni kıyafetler alınırken, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da düğünlerine katılarak çiftin nikahlarını kıydı. Başkan Odabaşı, nikah defterine imza atan çifte mutluluk dilerken, ailenin sürekli takipçisi olacağını ve desteklerinin devam edeceği müjdeledi.
Üvey annesi ile birlikte kağıt arabasında gezerken objektiflere 'şampiyon' beresiyle yansıyan 5 yaşındaki Murat'ın da yeni kıyafetleriyle babası ve üvey annesinin nikahında oldukça mutlu olduğu gözlendi.
(MD-ÖZ-Y)

25.01.2013 14:32:14 TSI

Editör: Wan Haber