Adana'da Çukurova Üniversitesi'ne (ÇÜ) ait arazide 16 Ekim 2012'de bulunan kafatasının bir erkeğe ait olduğu belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Sarıçam ilçesinde bulunan ÇÜ'nün Zeytin Gen Bahçesi giriş kapısında görev yapan özel güvenlik görevlisinin köpeği "Çaki" otluk alandan bulduğu kemikleri kulübenin ön kısmına getirdi. Güvenlik görevlileri dışarı çıktığında köpeğin yanına bir kafatası bıraktığını görünce durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kafatasını inceledikten sonra Olay Yeri İnceleme ekiplerini çağırdı.
Ekipler kafatası üzerinde inceleme yapıp, delilleri topladıktan sonra kafatasını ve kemik parçalarını kağıt torbaya koyarak daha detaylı incelenmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na götürdü. Yaklaşık 15 gün sonra aynı köpek yine kemik parçaları bularak aynı yere getirdi. Bu kemiklerin de bir insanın bacak ve kol kemikleri olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde kafasının bir erkeğe ait olduğu belirlendi. Polis şimdi kayıp başvurularını araştırarak cesedin kimliğini belirlemeye çalışıyor.
(FKE-AKL-Y)

30.01.2013 10:06:48 TSI

Editör: Wan Haber