Konya'da aynı araçta bulunan arkadaşlarına ait ruhsatsız tabancayı kafasına dayayarak ateş ettiği iddia edilen kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili polis, silah sahibinin de aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı.
Olay, dün gece yarısı merkez Meram ilçesi Abdülaziz Mahallesi'nde bir otomobilin içinde meydana geldi. İddiaya göre, alkollü bir mekandan çıkan Sümeyra Ayaz (26), Hüsnüye K. (24), Murat Ş. (31) ve Ömer Y. (22) otomobile bindi. Sümeyra Ayaz'ın evinin önüne gelen arkadaşları genç kadını evine bırakmak istedi. Bunu kabul etmeyen Sümeyra Ayaz, iddiaya göre torpido da bulunan Ömer Y'ye ait tabancayı alarak kafasına bir el ateş etti. Ağır yaralanan genç kadın, arkadaşları tarafından özel bir hastaneye götürüldü. İlk müdahalesi yapılan kadın, sevk edildiği Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti.
Polis, olayın intihar mı cinayet mi olduğunu tespit edebilmek için araştırma başlattı. Soruşturma kapsamında araçta bulunan Hüsnüye K. (24), Murat Ş. (31) ve Ömer Y'yi (22) gözaltına aldı. Şüpheliler ifadelerinde genç kadının intihar ettiğini ileri sürdü. Şüpheli ölüm raporu verilen Sümeyra Ayaz'ın cinayete mi kurban gittiği veya intihar mı ettiği ise el svablarından çıkacak sonuçla belli olması bekleniyor. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.
(AH-ÖZ-Y)

25.12.2012 15:31:01 TSI

Editör: Wan Haber