Türk Tarım Orman Sen Bursa 7 Nolu Şubesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2005 yılında KÖY-MER (Köy Merkezli Tarımsal Üretime Destek) adı altında çıkartılan ve 2007 yılında TAR-GEL (Tarımsal Yayımı Geliştirme) olarak değiştirilen projeye tepki gösterdi.
TAR-GEL projesini "hukuksuz köy görevlendirmeleri" olarak yorumlayan Türk Tarım Orman Sen Bursa 7 Nolu Şube Başkanı Muzaffer Genç, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 2005 yılında KÖY-MER Projesi adı altında başlatılan ve 2007 yılı başından itibaren de TAR-GEL projesi olarak devam eden proje çerçevesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi 4B statüsünde sözleşmeli olarak teknik ve sağlık personeli istihdam edilmiştir. Bahse konu sözleşmeli personelin büyük bölümü 02.06.2011 tarih ve 632 sayılı kanun hükmünde kararname ile 22 Haziran 2011 seçimlerinin hemen öncesinde, 4 Haziran tarihine kadar kamuda istihdam edilen tüm 4B'li kamu çalışanları gibi kadroya geçirildi" dedi.
TAR-GEL projesinin maksat bölümünde, 'Bu usul ve esasların amacı, bakanlığın ihtiyaç duyduğu yerlerde çalıştırılmak üzere, yöredeki üretim kapasitesi, arazi büyüklüğü gibi kriterlere göre Bakanlığın görev alanına giren konularda ziraat, su ürünleri ve gıda mühendisleri ile veteriner hekimlerin sözleşmeli olarak çalıştırılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemektir' ifadesinin yer aldığını anlatan Genç, "Gerekçeden de anlaşılacağı üzere projenin gayesi bakanlığın ihtiyaç duyulan yerlere personel istihdamı olarak belirlenmiş. Kadro işlemi gerçekleştikten sonra bahse konu bu personel için sözleşmedeki şartlar son buldu. Bakanlık bünyesindeki diğer kadrolu meslektaşları gibi onların da asli ve sürekli görevlerde il ve ilçe merkezlerinde çalıştırılması mecburi hale geldi. Bu değişikliğe rağmen bakanlık, ilgili personelin çalıştığı taşra kuruluşlarına bir tebliğ yayınlayarak, bahse konu personelin yeni kadroya alınmalarına rağmen yine de eski köy merkezli çalışmalara devam etmesini emretti. Biz Kamu-Sen olarak bu projenin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz" diye konuştu.
(MŞ)

07.02.2013 16:40:40 TSI

Editör: Wan Haber