Osmaniye'nin Kadirli ilçesine sokak hayvanları için hayvan bakım evi ve kısırlaştırma merkezi kurulacak.
Kadirli Belediyesi tarafından Narlıkışla Köyü yolu üzerindeki 2 dönümlük arazi üzerine kurulacak hayvan barınağı yapımı ocak ayı içerisinde ihaleye çıkacak ve 2013 Haziran ayında tamamlanacak.
Kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu Kahramanmaraş Temsilcileri Mehtap Sağsen ve Çiğdem Şeker Kadirli'ye kurulacak olan hayvan bakım evi ve kısırlaştırma merkezi çalışmaları için Belediye Başkanı Ömer Tarhan'ı ziyaret etti.
Ziyarette sokak hayvanları ile yaşamanın çağdaş bir medeniyet ölçüsü olduğunu söyleyen Mehtap Sağsen, "Zaten bu hayvanların doğal ortamlarında ömürleri 3 yıl. Ancak bazı yerlerde bizzat yetkililer bazı yerlerde ise vatandaşlar bu 3 yılı beklemeden sokak hayvanlarını katlediyorlar. Kadirli'de hayvan sever bir belediye başkanı olduğu için umutluyuz. Kadirli'ye bir hayvan barınağı kurulacağını da öğrendik kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Ömer Tarhan ise, "Benimde evimde beslediğim bir köpeğim var. 2012 yılında gerçekleştirilmesini beklediğimiz 12 dev projemiz içerisinde bir hayvan barınağı da var. Ancak 2012 yılına yetişmedi. Sebebi ise barınağı yapacağımız yerde kamulaştırmadan dolayı sorun çıktı. Şu anda problemi çözdük. İnşallah 6 ay içerisinde bu barınağı hayata geçirmiş olacağız" diye konuştu.
HAYTAP temsilcileri Çiğdem Şeker ve Mehtap Sağsen ziyaretin ardından İlçe Müftüsü Orhan Öncü, İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan ve MHP ilçe Başkanı Çağlar Balcılar'ı da makamlarında ziyaret ederek hayvan haklarının korunması için destek istediler.
(SLÇ-Y)

01.01.2013 11:14:34 TSI

Editör: Wan Haber