İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kent genelinde etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Topbaş, "Çok zorunlu kalmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamasını ve toplu taşımanın tercih edilmesini önermekteyiz" dedi.
Bütün hazırlıkların ve önlemlerin alındığını belirten Topbaş, "Bizde İBB olarak buna göre hazırlıklarımızı yaptık ve önlemlerimizi aldık. Zaten ekipman olarak ve tecrübe olarak yeterli olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tabi bizim başarıya ulaşmamızda İstanbulluların vereceği destek önemli. Yani el ele vererek bu yoğun kar yağışını sıkıntısız olarak geçirmenin ve kent yaşamını olumsuz etkilememenin yolu, beraberce hareket etmemizden geçmektedir" şeklinde konuştu.
Zorunlu kalınmadıkça toplu taşıma araçlarının kullanılmasını isteyen Topbaş, "Uzun zamandan beri dile getirdiğimiz gibi kış şartlarında hele kar ve yağmurun ağırlıklı yağdığı zamanlarda trafiğe çıkışların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Özelikle de kar yağışlarında kar lastiğinin takılmasını arzu etmekteyiz. Mümkün mertebe yoğun kar yağışı olduğunda çok zorunlu kalmadıkça özel araçların trafiğe çıkmamasını ve toplu taşımanın tercih edilmesini bizler önermekteyiz. Zaten bununla ilgili olarak ta Metro, İETT ve Metrobüs ile beraber deniz ulaşımı daha yoğun olarak çalışıp ek seferlerle ulaşımın aksamaması sağlanacak" dedi.
Görev yapacak araç ve personel ile ilgili bilgiler veren Topbaş, "908 araç ve iş makinesi, 2 bin 266 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 Traktör kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı" diye konuştu.
Şuana kadar 250 evsiz insanın himaye altına alındığını belirten Başkan Kadir Topbaş, "Her kar yağışında olduğu gibi sokakta kalan insanlarımızın himayeye alınması çalışmaları yapıldı. Şuana kadar 250 evsiz vatandaşımız Metin Oktay Spor Tesisleri'nde misafir edilmektedir. Özellikle Pazartesi'nden itibaren kar fırtınası şeklinde bahsedilen meteoroloji uyarılarına dikkat edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Cidde şekled kar yağışının beklendiğini ifade eden Başkan Topbaş, "Sabah saatlerinde kar yağışı başlamasa bile ilerleyen saatlerde mutlaka ciddi kar yağışı beklenmekte ve önümüzdeki 3 gün tüm İstanbulluların dikkatli olması gerekmektedir. Bizde buna göre hazırlıklı olmak zorundayız. Özellikle hastalarımızın engelli ve hamile vatandaşlarımızın bu yoğun kar yağışı esnasında dışarıya mümkün mertebe dışarıya çıkmamalarını özellikle rica ediyorum. İstanbul'un değişik yerlerinde olan ekiplerimiz İstanbullulara rahat bir kent yaşamı sağlamak için 24 saat görevlerinin başlarında olacaktır" dedi.
(OY-AS-YHY-Y)

06.01.2013 19:10:37 TSI

Editör: Wan Haber