İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin en büyük sanayi dönüşüm projesi için iş makinesinin başına geçti. Topbaş, "Bir yerden çomak sokmaya çalışanlar var ama milletimiz bunlara itibar etmeyecek biz bunları biliyoruz" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Kentsel Dönüşüm" kapsamında Bayrampaşa'da 20 bin metrekarelik sanayi alanının dönüşümünü yerinde inceledi. Topbaş, "Geçmişte İstanbul ve Türkiye'nin birçok şehri sanayileşme sürecindeki hataları ve yanlışlıkları okuyup görebilseydik Türkiye'deki sanayileşme sürecini, çok daha dengeli ve güçlü yapabilirdik. O hataları yapmamak üzere adımlar atardık. Ama maalesef göremedik, okuyamadık ve bazı sonuçlarla karşı karşıya kaldık" dedi.
Kentsel dönüşümle ilgili farklı ülkelerden örnekler veren Topbaş, Londra Berlin ve Paris'te olmak üzere dünyanın her tarafında kentsel dönüşümün hızla yayıldığını söyledi. 2004 yılında İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra bir planlama merkezi kurduklarını hatırlatan Başkan Topbaş, "İstanbul 1/100.000 planlama düzenlemelerini yaptık. Karşı çıkanlar oldu, farklı değerlendirenler oldu, tehdit edenler de oldu. Bizim yaptığımız her şey farklı ülkelerde örnek olmakta ama maalesef siyaset adına olsun ulaşamadıkları için olsun, karalayarak halkın gözünden düşürme adına adımlar atmaktadır" şeklinde konuştu.
"Bir yerden çomak sokmaya çalışanlar var ama milletimiz bunlara itibar etmeyecek biz bunları biliyoruz" diyen Başkan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Biz sayın başbakanımızın söylediği gibi ne aldatan, ne dağılan olacağız. Sözümüz yerde kalmaz. Sözümüz bu millete hizmet etmek, sözümüz bu milleti hak ettiği yere getirmek. Biz milletçe kol kola girdiğimiz zaman Çanakkale Destanlarını yazabiliyoruz. Birileri pikap sokmak istiyor olabilir, birileri bizi farklı milatlara çekmek isteyebilirler. Hükümet kaos olsun gerginlik olsun diyebilirler siyaset adına makam mevki adına şu koltuğu bir kapsam diyenler adına bunları yapabilirler. Biz bunlara inat hizmetimiz yapmaya devam edeceğiz."
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ise, eski sanayi yerleşim alanındaki yıpranmış binaların, yıkılarak yerine yeni bir yaşam alanının oluşturulacağını söyledi. Eski Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu alanında kentsel dönüşüm kapsamında değerlendirileceğini söyledi.
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Topbaş, konuşmalarının ardından iş makinesinin başına geçerek sanayi bölgesindeki binaların yıkımını başlattı. Topbaş, Belediye Başkanı Aydıner'den çalışmalar hakkında bilgiler aldıktan sonra bölgeden ayrıldı.
(ET-ÖZ-Y)

05.02.2013 18:01:42 TSI

Editör: Wan Haber