Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart yerel seçimlerinden önce Van’da yaptığı mitingin ardından çıkan olaylarda polisin havaya ateş açması sonucu ağır yaralanan Kadir İnan, kendisini polislerin vurduğunu ve suçluların cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan’ın 30 Mart yerel seçimlerinden hemen önce Van’da düzenlediği mitingin ardından AKP’liler ile BDP’liler arasında çıkan olaylar sırasında polisler havaya ateş açtı. Polislerin rastgele havaya ateş ettiği sırada mermilerden biri Grand Otel’de aşçı olarak çalışan ve olaylara bakmak için balkonda olan Kadir İnan’a isabet etti. Göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanan İnan, İstanbul Hastanesi’ne oradan da Van YYÜ Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada müdahale edilen İnan, hayati tehlikeyi atlattı ama bir kolu kısmi felçli kalacak.

Şu anda Mersin Ömer Sayan Hastanesi’nde tedavi gören İnan Grand Otel’in aşçısı olduğunu belirtti. Olaylar olduğu sırada yemek pişirdiğini, aşağıdan kargaşa sesi duyunca bakmaya gittiğini söyledi. “Daha camdan kafamı çıkarır çıkarmaz göğsüme kurşunu yedim ve asansöre doğru koşarak arkadaşlardan yardım istedim. Hayati tehlikeyi atlattım ama sağ kolum yüzde 85 felçli kalacak. Olay anındaki görüntüler çok açık ve net. 3 polis basit bir kavga sırasında bile rastgele havaya ateş ediyor. Beni polisler vurdu” diyen İnan, polislerin havaya 26 mermi sıktığını, bunlardan 16’sının çalıştığı otele isabet ettiğini de sözlerine ekledi.

Hukuki olarak olayın peşini bırakmayacağını da vurgulayan İnan, “Suçlu polisler mutlaka cezalandırılmalı” dedi.

‘BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

İnan’ın amcası Haşim İnan da, “Van’da YYÜ Hastanesi’nde ‘mermiyi çıkarırsak sakat kalabilir’ dedikleri için Mersin Ömer Sayın Hastanesi’ne kadar geldik. Çıkarılan mermiyi Tarsus Cumhuriyet Savcılığı aldı ve Van’a gönderdi. Gerekli balistik incelemenin ardından merminin hangi polise ait olduğu ortaya çıkacak” dedi.

Bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden amca İnan, tepkisini şöyle dile getirdi: “Kadir şimdi fizik tedavi görecek ama büyük ihtimalle sağ kolu sakat kalacak. Bunun hesabını kim verecek?” 

Editör: Wan Haber