Nevşehir Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma yazma kurslarına ev hanımları büyük bir ilgi gösteriyor. Okuma yazma kurslarına şu anda 27 kursiyer devam ediyor.
Okuma yazma kurslarına, daha çok herhangi bir eğitim almamış ve bu eksikliği hissetmiş ev hanımları devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi'ndeki okuma yazma kurslarına gelen ev hanımlarının okuma ve yazma istekleri görülmeye değer.
Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma ve yazma kursuna katılan 54 yaşındaki Zekime Baş, 10 yıldır araba kullandığını ve ehliyet alabilmek için okuma yazma kursuna katıldığını söyledi. 6 yaşındayken annesini kaybettiğini ve iki kardeşinin olmasından dolayı babasının okula göndermediğini ifade eden Zekime Baş, ''Ben on yıldır araba kullanıyorum. Ehliyetim yok. Ehliyetim olmadığı için polisleri gördüğüm zaman elim ayağıma dolaşıyor, çok korkuyorum. Bu yüzden okuyup önce diplomamı alacağım sonra da ehliyet sınavına girip ehliyetimi alacağım'' diye konuştu.
Okuma yazma bilmeyenlerin evde oturmadan bu kurslara katılması çağrısında bulunan Zekime Baş ''Hiç kimse okuma yazma bilmiyorum diye korkmasın gelsinler bizler gibi burada kursa katılsınlar. Ben şimdiye kadar okuyamadığım için çok pişmanım. Daha öncelerden okuma yazmaya başlamış olsaydım şimdiye üniversiteyi bile bitirmiştim'' dedi.
Kurs öğrencilerinden 42 yaşındaki Çiçek Yüzceyüz ise, ''Ben daha önce köyde yaşıyordum. Burada okuyamadık ve bizi de okutmadılar. Okumanın çok güzel bir duygu olduğunu burada öğrendim. Okuma yazma bilmeyen kalmasın istiyorum. Bilmemek ayıp değil, asıl öğrenmemek ayıp'' şeklinde konuştu. Yüzeyüz ''Zaman zaman kızıma beni çalıştır diyorum ancak o da kendi derslerine çalışıyor. Bu yüzden ben de kendi gayretlerim ile okumaya çalışıyorum. Kızım benim böyle azimli çalışmamı gördükçe çok mutlu oluyor'' diye konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Doğan da, bünyelerinde iki tane okuma yazma kursu açtıklarını bunlardan bir tanesinin kendi bünyelerinde diğerinin ise bir ilköğretim okulunda devam ettiğini söyledi. Doğan, ''Halk Eğitim Merkezi olarak okuma yazma kurslarımıza 27 kursiyerimiz katılıyor. Açmış olduğumuz bu kurslarımıza emekli olmuş kişilerden ziyade daha çok eğitim alamamış kişiler katılıyorlar. Kursumuza katılan kursiyerlerimizin yaşları ise 40 ila 60 yaş üzerinde değişiyor. Daha önce herhangi bir eğitim alamamış kişilerin katıldığı kurslarımız devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
(COŞ-ZB-AÖ-Y)

25.01.2013 15:36:41 TSI

Editör: Wan Haber