Beldenin Gündoğdu Mahallesi'nde düzenlenen toplantıya Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Bostaniçi Belediye Meclis üyesi Rojbin Akdağ'ın yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. 25 Kasım'ın önemine değinildiği toplantıda 20 Kasım Çarşamba günü beldede yapılacak olan meşaleli yürüyüş ve 25 Kasım'da Van'da yapılacak olan yürüyüş ve basın açıklaması için katılım çağrısı yapıldı. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü için düzenlenen toplantıda konuşan Ergüneş, kadının halen birçok haksızlığa ve baskıya maruz kaldığını ifade ederek, kadının ataerkil toplum tarafından yok sayılmak istendiğini ve kadının sömürge aracı olarak kullanılmak istendiğini belirtti.

'KADINLARIN MÜCADELESİ ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRECEK'
Kadınların ortak mücadele ile birlikte 5 bin yıldır hüküm süren erkek egemen zihniyetinin berataraf ettiğini dile getiren Ergüneş, kadınların bugünlere kolay gelmediğini, büyük acılar ve bedeller ödeyerek bugünlere geldiğini söyledi. Ergüneş, "Dünya genelinde gelişen kadın hareketine ve insan hakları savunucularına rağmen dünya devletleri kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması konusunda başarısız kalmıştır. Dünya ölçeğinde her üç kadından biri bugün şiddetin değişik biçimlerine maruz kalmaktadır. Kadınlar yaşamın her alanında, evlerinde, işyerlerinde, kamusal alanlarda, mücadelelerinde şiddetin çeşitli biçimlerine uğramaktadır. Dünyanın birçok ülkesinde sürmekte olan savaşlarda ve iç çatışmalarda en büyük bedelleri kadınlar vermektedir. Türkiye'de her gün dayak yiyen, öldürülen, namus cinayetine kurban giden, tecavüze uğrayan, nedeni belirsiz intihar eden veya intihara zorlanan kadınları görmekteyiz. Yine coğrafyamızda süren 30 yıllık savaşta en büyük acıları Kürt anneleri çekti. Kimisinin çocuğu yaşamını yitirdi, kimisinin cezaevlerine düştü. Ama Kürt kadını tarihe geçecek kararlı bir duruş ile tüm dünya kadınlarına örnek olabilecek bir mücadeleyi hayata geçirdi. Mücadelesinden vazgeçmeyerek, erkek egemen zihniyete boyun eğmeyerek, bugün toplumun her alanında söz sahibi olabilecek bir kazanıma erişti. Biz buradan bu kazanımları Kürt ve dünya kadınlarına sağlayan ve kadın özgürlük mücadelesi uğrunda yaşamını yitiren tüm kadın arkadaşlarımızı bir kez daha anıyoruz. Biliyorsunuz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne çok az bir zaman kaldı. Bizde Bostaniçili kadınlar olarak 20 Kasım'da beldede meşaleli bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Bu yürüyüşe hepinizi davet ediyoruz ve o gün hep birlikte bir kez daha kadının direngen gücünü ortaya koymak istiyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan kadınlara Bostaniçi Belediyesi'nin 5 yıllık çalışmalarının tanıtıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Editör: Wan Haber