Pazarlama, proje, web tasarımı ve hosting hizmeti işlerini yapan 21 yıllık bilgisayarcı Filiz Çam, e-ticaret işine girdiklerini belirterek internetteki en uygun işin ise, bayan iç çamaşırı satışı olduğunu söyledi.
İşleri durma noktasına gelince arayışlar içine girdiğini belirten Çam, "İnternet ticareti (Sanal Pazar), zincir mağazalar ve büyük sermayeye sahip mağazaların agresif fiyat politikaları nedeni ile işler durma noktasına geldi. Biz de yeni arayışlar içine girdik. Çünkü, ara toptancı firmaların yaptıkları kutu satış işlemlerinin bittiğine inanıyoruz. Bu kutu satışlarına değer katılması gerektiği inancıyla işe başladık. Ortağımla birlikte karar verdikten sonra hem mesleklerimizi devam ettirdik hem de tekstille ilgili e-ticaret işine girdik" diye konuştu. Araştırmaları sonunda en uygun alışverişin bayan iç çamaşırı olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Çam, "İkili görüşmeler sonunda detaylı bilgiler elde ettik. Aracıların alışverişlerinden memnun olmayan üreticilerden önemli destek sözü aldık ve ortağımla birlikte harekete geçtik" dedi.
Bayan iç çamaşırından sonra çanta satışlarına da girdiklerini hatırltan Çam, "Tekstilcilerin yaşadıkları büyük sorunlardan sonra bizim çalışma sistemimiz onları çok memnun etti. Bu gelişmeler bize güç verdi ve hemen harekete geçtik ve bayan iç çamaşırlarını internet üzerinden satışa başladık. İlerleyen süreçte, tüketicilerle olan ilişkilerimizde ortaya çıkan talepler doğrultusunda satış çeşitlerimiz arasına çantayı da eklememiz gerektiğine karar verdik. www.icgiyimstore.com adından da anlaşıldığı gibi sadece iç giyim satıyor. Bu nedenle de www.woman.com.tr adlı bayanlara yönelik birçok ürünü içinde barındırabilecek ikinci web sitemizi oluşturduk. İkinci sitemizde ise şimdi hem bayan iç çamaşırı hemde bayan çanta satışı yapılıyor" diye konuştu.
"İADE KABUL EDİYORUZ"
Satışların 3 farklı şekilde gerçekleştiği kaydeden Çam, "Kredi kartıyla ödeme, nakit havale ödeme ve teslimatta nakit ödeme olarak üç şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunların arasında sadece teslimatta nakit ödeme koşulunda, müşterimiz bir kez daha telefonla aranıyor ürün siparişi teyit ettiriliyor. Çünkü bu koşullu satışlarda bazen aksaklıklar yaşanabiliyor. Ürünlerimiz hijyenik koşullarda servis edildiği için, teslim anında kargo paketi açılırsa daha sonra iade alınamaz. Çünkü kargo açıldıktan sonra ürünün kullanılmadığından emin olamayız. Bu bir risktir ve biz bu riski satın alamayız. Kargo paketi açılmadan, herhangi bir nedenden ötürü iade edilirse bunu kabul ediyoruz. Ancak, kargo paketi açıldıktan sonra ürün ayıplı veya kusurlu ise bu durumda da iade kabul ediyoruz" diye kaydetti.
"MÜŞTERİLERİMİZİN YÜZDE 70'İ ERKEK"
Erkeklerin mağazaya gitmek yerine eşlerine ve bayan arkadaşlarına siteden iç çamaşırı aldığını belirten Çam sözlerini şöyle sürdürdü: "Müşterilerimizin p'i erkek. Bazı erkekler eşine veya bayan arkadaşına herhangi bir iç çamaşırı almak istiyorsa mağaza gitmek yerine bizden satın almayı tercih ediyor. Sitelerimiz müşterilerimize özel ve özgür bir ortam sağlıyor. Hem zaman olarak özel ve özgür, hemde muhataplık açısından özel ve özgür. Erkek müşterilerimizden gelen taleplerin coğrafyasında, ağırlık Ankara'dan doğuya doğru olan bölgelerde ön plana çıkıyor. Biz bir araştırma şirketi değiliz, ancak aldığımız raporlarda bu sonuçları gözlemleyebiliyoruz.
Sevgililer günü yaklaşırken, çok özel hediyeler vermek istiyorsanız, sitemizi kullanabilirsiniz. Bize güvenebilirsiniz, bunun için bir kez olsun bizi deneyin"
(ARC)

18.02.2013 12:19:42 TSI

Editör: Wan Haber