Dünyada özellikle kadınların tercih ettiği bir egzersiz olarak bilinen pilates, son dönemde ülkemizde de birçok kişi tarafından tercih ediliyor.
İzmir'de faaliyet gösteren Zem Pilates Spor Merkezi, her yaştan kişiye pilatesin son teknikleriyle egzersiz imkanı sunuyor. Pilatesin son derece faydalı bir spor olduğunu söyleyen pilates hocası Can Çolak, pilatesin kasları uzayarak çalıştırdığı için, vücuda estetik bir görünüm kazandırdığını belirtti.
Pilatesi her yaş grubundan insanın yapabileceğini ifade eden Çolak, "Pilatesin prensiplerinde kontrol, akıcılık, nefes, mükemmeliyetçilik olduğu için, her yaştan her grubun yapabileceği bir egzersizdir. Omurgayı destekleyici bir egzersiz sistemidir" dedi.
Yaklaşık bir yıldır pilates sporuyla uğraştığını kaydeden Aslı Erdir ise, pilatesin diğer sporları yapmasında yardımcı olduğunu söyleyerek, "Farklı sporlarla uğraşıyorum. Pilatesin bu sporlarda bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm için başladım. Pilatesten sonra kendimi çok mutlu hissediyorum. Pilatesin dengeye ve omurgaya çok faydalı olduğunu öğrendim. Şu anda pilates yapıyorum ve çok mutluyum" diye konuştu.
(ARÇ-SO-Y)

16.02.2013 10:12:56 TSI

Editör: Wan Haber