Karşıyaka Belediyesi'nin 6 Kadın Danışma Merkezi çalışmalarıyla parmak ısırtıyor. Üretim tesisi gibi çalışan Danışma Merkezleri'nden Nergis Kadın Danışma Merkezi beceri kursları ile bölge kadınlarının uğrak mekanı haline geldi. Becerilerini ekonomik kazanca dönüştürme imkanı bulan Nergisli kadınlar, açtıkları sergi ve düzenledikleri kermeslerle de bölgelerindeki ihtiyaç sahibi kadın ve çocuklara da destek oluyor.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından kente kazandırılan altı kadın danışma merkezinden biri olan Nergis Kadın Danışma Merkezi'nde haftada üç gün okuma yazma kursu, birer gün olarak ahşap boyama, halk oyunları, takı, örgü, dikiş ile ekonomik nedenlerle dershaneye gidemeyen öğrencilere matematik kursu veriliyor. Haftada bir gün kişisel gelişim uzmanı tarafından aile içi iletişimi konu alan söyleşiler, bir gün de psikolojik bilgilendirilme toplantıları düzenleniyor.
Mahallelerindeki ev hanımlarının sayısının yüksekliğine dikkat çeken Merkez Sorumlusu Saniye Savran, "Bu merkez kadınlarımızın adeta buluşma yeri oldu. Kadınların istekleri doğrultusunda kurslar açtık. Merkezimiz her gün dolup taşıyor. Ev hanımlarımız burada hem sosyalleşiyor, hem de aile bütçelerine katkı sağlayacak beceriler kazanıyor" dedi.
Kadın Danışma Merkezlerinin, bugün gelinen noktada tam randımanla işlevini yerine getirdiğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu merkezlerde kadınlarımızdan adeta bir gönüllü ordusu kurduk. Onların istekleri doğrultusunda kurslar açıyor, etkinlikler düzenliyoruz. Kimi el beceri kurslarına, kimi meslek kurslarına katılıyor. Söyleşiler, paneller, kermesler gerçekleştiriyorlar. Mahallelerinde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımlar yapıp, sosyal dayanışmayı sağlıyorlar. Karşıyaka'nın her semtinde aynı çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Nergis'de bu merkezlerimizden biri. Buradaki kadınlarımızın gösterdiği ilgi bizim daha çok hizmet üretmemize katkı sağlıyor" diye de ekledi.
(HK)

14.01.2013 13:55:31 TSI

Editör: Wan Haber