Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bitlis'in Tatvan ilçesine açılan 'Aile Destek Merkezleri'ne kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.
Tatvan Aile Destek Merkezi sorumlusu Belma Betül Duruk, kadınların Aile Destek Merkezleri'ne yoğun ilgi gösterdiklerini ve bunun için de yeni kurslar açılacağını belirtti. Aile Destek Merkezleri sayesinde kadınların evde boş oturmak yerine hem meslek öğrendiklerini hem de aile bütçelerine katkı sağladıklarını anlatan Duruk, "Aile Destek Merkezlerimizde açtığımız kurslar devam ederken, gösterilen yoğun ilgi ve talep üzerine yeni kurslar açmayı hedefliyoruz. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda bilgisayar, gitar, bağlama, okuma-yazma, diksiyon ve aerobik kursları açmayı planlıyoruz. Kayıtlarımız devam etmektedir. Aile Destek Merkezlerimiz kursiyerlerimize meslek kazandırmanın yanı sıra düzenlediğimiz sosyal ve kültürel içerikli seminerlerimiz sayesinde kursiyerlerimizin bu alanlardaki gelişimlerini tamamlamalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Ayrıca kursiyerlerimizin kendi aralarındaki iletişimlerini güçlendirmek, tam bir aile ortamı oluşturmak için çay partileri düzenliyoruz. Bu tür etkinliklerimiz geziler, sanatsal ve sportif faaliyetlerle devam edecektir" dedi.
Kursiyerlerden Aslı Öztürk ise, Tatvan Aile Destek Merkezi'nin açılmasının kendileri için çok önemli olduğuna belirtti. Aile Destek Merkezi sayesinde evde boş boş oturmak yerine hem meslek öğrendiğini hem de aile bütçesine katkı sağladığını anlatan Öztürk, "Eskiden evde hiçbir şey yapmıyorduk, yapamıyorduk. Buraya gelerek hem mesleki eğitimler görüyor hem de eğleniyoruz. Böyle bir çalışmayı başlatmakta emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Avis de, "Kadınlarımıza yönelik yaptığımız mesleki çalışmalar çok kısa bir zaman içerisinde oldukça beğeni topladı. Bu çalışmaları gören kadınlarımız ve genç kızlarımız Aile Destek Merkezimize başvuruyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Çalışmalarımızla yeni kurslar açarak daha çok kişiye ulaşmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.
(HO-MSA-Y)

21.02.2013 12:10:59 TSI

Editör: Wan Haber