Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği adına açıklama yapan Gurbet Kabadayı, "Kürtaj hakkı kadınların kendi bedenleri ve doğurganlıkları üzerindeki söz hakkının bir parçasıdır" dedi.
Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, kürtaj, sezaryen ve doğum gibi konularla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Kürtajın kadınların kendi hayatlarıyla ilgili karar vermelerinin en temel hak olduğunu belirten Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği adına açıklama yapan Gurbet Kabadayı, eğer anneliğin bir kadının bütün hayatını etkileyecek, değiştirecek bir tercih olduğundan, istenmeyen gebeliğinde sonlandırılmasının da yine kendi tercihi olduğunu belitti.
Kürtaj, sezaryen, doğum gibi konularda sorunlar yaşayan kadınların, isterlerse kimlikleri gizlenerek, yaşadıklarını anlatması gerektiğini belirten Kabadayı, "Neredeyse tamamı mevcut yasalara aykırı olan inanılmaz olayların yaşandığını öğrendik. Kürtaj yasal ama fiili olarak yasak. Kürtaj her kadının yasal süre içinde ulaşma hakkı olan bir tıbbi uygulamadır. O yüzden bundan sonra özellikle kürtajla ilgili uygulamalarını takipçisiyiz. Herhangi bir hastanede bir kadın yasal kürtaj hakkını gasp etmeye kalkanlar karşılarında kadın hareketini bulacaktır" dedi.
Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği, daha sonra Kürtaj Haktır Karar Kadınların Platformu'nun hazırlamış olduğu mini kitapçığı tanıttı. 'İstemeden hamile kalırsanız' başlığı ile hazırlanan kitapçıkta gebelikten korunma ve istenmeyen gebeliklerin kadının olduğu kadar erkeğin de sorumluluğu olduğunun vurguluyor.
(ÇY-

18.01.2013 16:01:50 TSI

Editör: Wan Haber