İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kadınların kendi iş imkanlarını ve ekonomilerini yaratmak amacıyla, Bostaniçi TOKİ’de inşa edilen Kadın Emeği Pazarında kadın tezgahtarlar işe koyuldu.

Emek pazarının faaliyete girmesi ile birlikte tezgahlarda ürettiği ürünleri satacak olan kadın tezgahtarlar öncelikle girişimcilik eğitim eğitimleri almaya başlayacaklar. İpekyolu Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ortaklaşarak kadın tezgahtarlara verdiği girişimcilik eğitim semineri 10 gün sürecek. Kadın esnafları gruplara ayırarak 3 merkez (DAKA Van Ofisi, Kadın Yaşam Merkezi (MAYA), Berivan Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilecek olan girişimcilik eğitim seminerinin ilk ayağı DAKA’nın Van Ofisi ve İpekyolu Belediyesi Kadın Yaşam Merkezi’nde (MAYA) başladı.

KOSGEB’in gönderdiği eğitmen hocalar tarafında verilen girişimcilik eğitim seminerine, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Nermin Unat ve İpekyolu Belediye Meclis Üyesi Meryem Deniz de katıldı. Açılış konuşması yapan İpekyolu Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı, ğitim Birim Sorumlusu Sümeyye Boz, kadınların iş hayatına yönelik İpekyolu Belediyesi tarafında geliştirilen Kadın Emeği Pazarının işletilmesi, bu girişimcilik eğitim seminerinin bitimiyle beraber kadınların Kadın Emeği Pazarında işe başlayacağını belirtti.

Konuşmanın ardında girişimcilik eğitim semineri eğitmen hocaların verdiği derslerle başladı. 

Editör: Wan Haber