Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tecavüz mağduru N.K. davasına destek amacıyla adliye önüne gelen Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) bileşenleri temsilcileri, işledikleri suç karşısında caydırıcı cezalarla mahkum edilmeleri gereken erkeklerin serbest bırakılmaları veya beraat etmelerinin kadına yönelik şiddeti arttırdığını söyledi.
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir yıl önce tecavüze uğrayan ve dava süreci devam ederken başka erkeklerin de istismarına maruz kaldığı belirtilen N.K.'nin Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasını izlemek üzere Batman Adliyesi önünde toplanan kadın kurumu temsilcileri basın açıklaması yaptı. N.K.'ye destek amacıyla gelen Diyarbakır Ceren Kadın Merkezi, Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi, Batman Selis Kadın Derneği, Ceren Kadın Derneği, Bağlar Kadın Kooperatifi, Kardelen Kadın Evi, Batman Selis Kadın Merkezi temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Refike Akkuş, kadın sınıfına dönük gerçekleştirilen her türlü şiddetin politik olduğunu söyledi. Dava devam ederken N.K.'nin yaşadıklarının duyulması sebebiyle tekrar çevredeki erkekler tarafından istismar edildiğine dikkat çeken Akkuş, "Yaşadığı ilk tecavüzden bu yana 1 yıl geçmesine rağmen hala suçlular cezalandırılmamış. Bu durumu fırsat bilen başka erkekler zaten kirlenmiş bir kız çocuğunu yeniden istismar etmekte bir sakınca görmemişler. Bu durum da yargıya yansıdığı halde henüz bir sonuç alınamamış. Dün Mardin'de N.Ç., Diyarbakır'da H.E., Siirt'te H.T., S.T., bugün Silvan'da N.K. isimler değişse de eril sistemin tavrı değişmemektedir. İşledikleri suç karşısında caydırıcı cezalarla mahkum edilmeleri gereken erkeklerin serbest bırakılmaları, beraat etmeleri kadına yönelik şiddeti arttırmakta, her gün onca kadının ölmesine, tecavüze uğramasına sebep olmaktadır" dedi.
Kadın kurumları olarak devlet korumadı diye ilk istismarcılardan sonra da defalarca istismar edilen N.K.'nın yanında olduklarını belirten Akkuş, bütün örgütlü mekanizmaları ve bireysel olarak kadın kırımını reddedenleri bu davayı sahiplenmeye davet etti.
(MŞY-AKK-CC-Y)

04.02.2013 14:04:06 TSI

Editör: Wan Haber