Mersin'de kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kadına şiddet olaylarını protesto etmek için dans etti.
Öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Sende 1 Ol Mersin Bileşeni üyesi kadınlara, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ile Mersinliler destek verdi. Dans gösterileri öncesi üyeler adına açıklamalarda bulunan Nursevim Aksoy, dünyada her 3 kadından birinin şiddet gördüğünü iddia etti. Kadına şiddete dikkat çekmek için bu dans etkinliğini düzenlediklerini ifade eden Aksoy, "Dünya çapında 1 Milyar kadının şiddet görmesini izlemek istemediğimiz için bugün sınır ötesi bir birliktelik ile tüm yeryüzünde kadına şiddete karşı dans ederek ayaklanıyoruz, başkaldırıyoruz, yükseliyoruz. 'Yükselme' adı verilen eyleme 160 ülkenin kadınları ile beraber Türkiye'den de 1 Milyon kadının katılması hedefleniyor. Bizlerde Mersin'de, topluma yön veren ve önderlik eden STK temsilcileri olarak, Sende 1 Ol Mersin Bileşenini oluşturduk ve bugün bu dans etkinliğimizi gerçekleştireceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından dans gruplarının eşliğinde Mersin'deki bütün kadınlar hep birlikte dans ederek, 'kadına şiddete karşı' çıktı. Karnaval havasında geçen eylemde, erkeklerde kadınlarla birlikte dans etmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Minik bir kızın etkinlikte yaptığı gösteri ise katılımcıları büyüledi.
Ayrıca aynı cadde üzerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin folklor ekibi de gösteri yaparak Mersinlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Başkan Macit Özcan'da etkinlik boyunca kadınlara çiçek dağıttı.
(KRY-AŞ-Y)

14.02.2013 15:16:41 TSI

Editör: Wan Haber