İstanbul Feminist Kolektifi üyesi kadınlar, Samatya'da Ermeni vatandaşlara yönelik saldırıları yürüyüşle protesto ederek, saldırıda hayatını kaybeden Marisa Küçük'ün evinin önüne çiçek bıraktı. Bazı vatandaşların yürüyüşe evlerinin camlarından destek verdiği görülürken, yürüyüşte bazı kadınların gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.
Fatih Kocamustafapaşa Meydanı'nda bir araya gelen İstanbul Feminist Kolektifi yaklaşık 200 kadın ellerinde mor üzerlerinde "Ermeni kadınlar yalnız değildir" yazılı dev bir pankart taşıdı. Kadınlar burada önce Ermenice sonra Türkçe bir basın açıklaması yaparak daha sonra yürüyüşe geçti.
Grup adına açıklama yapan Diren Şen, "Son dönemde Ermenilere yönelik devlet katında ve toplumda ırkçı tacizlerin arttığı bir gerçek. Bir taksinin müşterisi olan bir kadını ermeni olduğu için yumruklaması saçlarından sürükleyip taksiden atması, hayvan hakları savunucu Eva'nın sürekli tacize uğraması, açtığı davanın hala sonuçlanmaması, İçişleri eski Bakanının katıldığı mitingde pankart açılması, Ermenilere yönelik şiddete ve milliyetçi şiddet diline ilişkin yaşananlardan bazıları. Biz kadınlar size her seferinde bu şiddet diline karşı olduğumuzu hatırlatacağız. Saldırıların takipçisiz. Bu yüzden bu saldırılar münferit değil, sistematik diyoruz. İşte bu nedenle suçluları bulun ve hesap sorun diyoruz" dedi.
Grup açıklamanın ardından ıslık ve alkışlar eşliğinde yürüyüşe geçerek saldırıda hayatını kaybeden Marisa Küçük'ün evine yürüdü. Yürüyüş esnasında evlerinde bulunan vatandaşlarda camlara çıkarak gruba destek verdi. Daha sonra Küçük'ün evinin önünde "Ermeni kadınlar yalnız değildir" diyerek slogan atan grup, Marisa Küçük'ün kapısının önüne çiçek bıraktı. Öte yandan, yürüyüş esnasında bazı kadınların ağladığı gözlenirken, grup daha sessiz bir şekilde dağıldı.
(HÇ-ET-Y)

03.02.2013 14:22:59 TSI

Editör: Wan Haber