Aşağı TOKİ mevkisindeki 1 Nolu Aile Destek Merkezinde kadınlara yönelik dikiş nakış, kilim dokumacılığı, trikotaj ve el işi kursları düzenleniyor. 

Bu kurslara katılan kadın kursiyerler, burada aldıkları eğitimle hem meslek öğreniyor hem de ürettiklerini satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.  

Kursiyerlerin çocuklarını gönül rahatlığıyla bırakacağı kreşin yer aldığı merkezde, egzersiz ve sportif faaliyetler de gerçekleştiriliyor.  

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Harun Işık, yaptığı açıklamada, merkezde halı, kilim, terzilik, dikiş nakış, yorgan, trikotaj ve spor kurslarının verildiğini söyledi. 

Kursiyerlerin burada el sanatlarını geliştirerek aile bütçelerine katkı sağladığını belirten Işık, "Aynı zamanda spor yaparak kendi formlarını da korumaktalar. Buradaki kadın kursiyerlerimizden herhangi bir ücret talep edilmemekte. Çocukların zaman geçirebileceği kreş de var burada." dedi. 

Merkezin koordinatörü Betül Çelik de kadınların burada emeklerinin karşılığını aldığını belirtti. 

Kursiyerlerin aldıkları eğitimle ürettiklerini sattığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"Yorgan kursumuzda unutulmaya yüz tutmuş yorganları tekrar gündeme getirmeye çalışıyoruz. Kurslar yoğun ilgi görüyor. Trikotaj kursumuzda ise bebek ürünlerini kapsayan makine yapımı değil de bayanların isteklerine göre giyim, bebek patikleri, hırkalar, ceketler gibi çeşitli ürünler yapılmaktadır. Spor kursumuzda ise 50'ye yakın kayıtlı öğrencimiz var."

Dikiş nakış öğretmeni Çiğdem Sağlam ise yaklaşık 20 yıldır bu işi yaptığını aktararak, "Burada dikiş nakış üzerine kursumuz var. Giyim üzerine dikimler yapıyoruz. Nişanlı kızlar kendilerine çeyiz yapıyorlar. Bayanlarımız bu kumaşları değerlendirerek çeşitli ürünler yapıyorlar." diye konuştu.

Pilates antrenörü Demet Yıldız da Türkiye Jimnastik Federasyonuna bağlı çalıştığını anlatarak, "Kursiyerlerim istekli ve severek pilatesi yapmaya devam ediyorlar. Pilates öncesinde step, aerobik, çeşitli Zunba dansları yaptırtıyorum. Isınma hareketleriyle bu şekilde sporumuzu yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Kursiyer Hava Kaya (72) da Zonguldak'tan kızının yanına geldiğini belirterek, kurstan memnun olduğunu ve ilçeyi çok beğendiğini dile getirdi. (AA)

Editör: Wan Haber