Palandöken Kent Konseyi Kadınlar Meclis Başkanı Serap Ağar, yürütme kurulu üyeleri ile birlikte Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ettiler.
Samimi bir ortamda konuşan Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Serap Ağar; "Sayın Valim biz kadınlar meclisi olarak Palandöken'in kadın problemlerini ortaya çıkararak, bu konularda kadınlarımızı daha bilinçlendirerek aktif sosyal ve ekonomik hayata girişimciliklerini arttırmak istiyoruz. Bu konularda projeler üreterek kendilerini daha iyi ifade edebilen, sorumluluklarının farkında olan ve haklarını bilen kadın profili yaratacağız.
Kent konseyinin bir parçası olarak din, dil, ırk ve siyaset farkı gözetmeksizin her kesime aynı mesafede durmak kaydıyla, hanımlar olarak problemleri çözmeye yönelik çareler üretmeye çalışacağız inşallah. Çözüm üretim noktasın da en büyük destecimiz Palandöken Belediye Başkanımızı Sayın Orhan Bulutlardır. Sayın Başkanımız Yıldızkent Semtin de kadınlara yönelik çok önemli bir projesi var. Bu proje Erzurum dada bir ilk "Hanımlar Çarşısı" tamamen kadınlara yönelik bir proje ile kadınlara bakış acısını ortaya net ve samimi bir şekilde ortaya koymuş durumda. Çalışmalarımıza tam destek veren bir başkanımız var." Dedi.
VALİ ÖZTÜRK;" ERZURUM DA KADINLARIMIZ DESTAN YAZMIŞTIR"
Erzurumlu kadınların tarihi sayfaları da yer almış ve destan yazan birer kahraman olduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti şöyle ifade etti; " Öncelikle kadın annedir. Fedakârdır. Ama yeri geldiğin de cephede omuz omuza mücadele etmesinde bilir. Tıpkı Nene hatunlar ve Kara Fatmalar gibi destan yazar. Yetir ki fırsat ve imkan verilsin. Biz sosyal hayatta kadınlarımızı daha fazla görmeyi arzu ediyoruz. Hem kamusal hayatta hem özel çalışma hayatında hem de şimdiki gibi sivil toplum örgütlerinde bayanları çok görmek isterim. Bunu sizde görünce mutlu oldum, Erzurum da böyle değerli hanımefendilerin bir toplumsal faaliyetlerde ellerini uzatıp taşın altına koyacak olmaları, bizde bu ilin sorunlarıyla ilgiliyiz demeleri beni çok memnun etti".
Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.
(AA-AA-Y)

10.01.2013 12:27:30 TSI

Editör: Wan Haber