Bağcılar'da, kadınlardan kitap okuma grupları oluşturuldu. Önce kendi aralarında bir kitap belirleyen kadınlar, 20 gün boyunca bu kitabı okuyor ve daha sonra yeniden bir araya gelerek kitap üzerine konuşuyor.
Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi Kütüphanesi'nde bayanlara yönelik kitap okuma etkinlikleri gerçekleştiriliyor. 20'şer kişilik gruplar halinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında kadınlar kendi belirledikleri bir kitabı okuyor daha sonra da bir araya gelerek kitap üzerine konuşuyor. Kadınlara kitap okuma alışkanlığı ve kütüphane kültürü oluşturmak için planlanan etkinlik ilgi görüyor.
Çalışmanın kendilerine özgüven kazandırdığını ifade eden kadınlar, zamanlarını daha verimli kullandıklarını düşünüyor. Daha çok "Kişisel gelişim", "Aile içi iletişim" ve "Çocuk yetiştirme" üzerine kitaplarını tercih eden kadınlar, okuyacakları kitabı kendi aralarında belirliyor ve evlerinde 20 gün boyunca bu kitabı okuyor. Daha sonra Kültür Merkezi'nde bir araya gelen kadınlar burada kitap üzerine konuşuyor.
Toplumda kitap okuma alışkanlığının artırılması gerektiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Bu etkinliğimiz kadınlarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik bir proje. Burada biz sadece kadınlarımızı teşvik ediyor ve onlara mekan sağlıyoruz. Hangi kitabı okuyacaklarına kendileri karar veriyor. Çocuğu olan kadınlarımızın katılmalarını sağlamak için de merkezimizde küçük bir park oluşturduk" dedi.
(ET-HO-Y)

28.12.2012 11:56:25 TSI

Editör: Wan Haber