TFF Kadınlar 2'nci Lig'inde mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor Kadın futbol takımı ligin 17'nci haftasında konuk ettiği Karşıyaka Beden Eğitimispor'u 3-1'lik skorla yenmeyi başardı. Van Büyükşehir Belediyespor'a galibiyeti getiren golleri Şükriye Kurt (2) Hamide Şeylan, kaydederken konuk takımın tek golü ise Kıymet'ten geldi.

Rıdvan Can

Ligin 17'nci haftasında kendi saha ve seyircisi karşısında İzmir temsilcisi Karşıya Beden Eğitimispor'u konuk eden Van Büyükşehir Belediyespor tecrübeli teknik direktör Ayhan Öztürkçü yönetiminde sahaya Ruken Önem, Çidem İçen, Ceylan Tatar, Narin Keve, Özlem Tatar, Aycan Arda, Şükriye Kurt, Oya Solcan, Nergiz Acar, İclal Çiftçi, Hamide Şeylan onbiri ile çıktı. 

İlk yarıya Van Büyükşehir Belediyespor'un vuruşu ile başlandı. Kendi saha ve seyirci avantajını iyi kullanan kırmızı siyahlılar ilk dakikalarda rakip kale önünde gol aradı ancak beklediği gole 15'inci dakikada ulaştı. Bu dakika içinde gelişen Van Büyükşehir Belediyesporun orta saha organizasyonu ile Karşıyaka ceza alanı içine gönderilen topu konuk takım defansı uzaklaştırmaya çalışırken topu önünde bulan takım kaptanı Şükriye Kurt, plase bir vuruşla kalecinin sağından topu ağlara gönderdi. 1-0 Golden sonra ataklarını sıklaştıran Van Büyükşehir Belediyespor 32'inci dakikada sol kanattan Aycan Arda'nın ceza alanı içine gönderdiği ara pasla topu önünde bulan Hamide Şeylan, kalecinin sağından topu ağlara bıraktı ve takımını 2-0 öne geçirdi. Skor ve oyun üstünlüğünü ele geçiren Kırmızı-Siyahlılar da Nergiz Tatar'ın uzaklardan sert şutu az farkla auta çıktı. 39'ncu dakikada yine sahneye kaptan Şükriye Kurt, çıktı skoru 3-0 yaptı. ilk yarı 3-0'lık skorla tamamlandı.

İlk yarısı Kırmızı-Siyahlıların 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında ise yine ev sahibi Van Büyükşehir Belediyespor rakibine oranla daha atakbir futbol sergiledi. Karşılaşmanın 66'ncı dakikasında Karşıyaka Beden Eğitimspor'un golü geldi. Elif'in ortasında topu ceza alanı önünde alan Kıymet düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı skoru 3- 1'e getirdi bu skorun ardından kalan dakikalarda skoru değiştirecek gol olmayınca maç bu skorla sona erdi. Bu maçın ardından 27 puanla 5'nci sıraya yükselen Kırmızı Siyahlılar haftaya Osmaniye deplasmanına gidecek.

Editör: Wan Haber