Ordu'da aile ekonomisine katkı bulunmak, çocuklarının eğitimini daha rahat sağlayabilmek için iki kadın, kalorifer yakma kursuna katıldı.
Kabadüz Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı Kalorifer Ateşçisi Kursu'na erkeklerin yanı sıra bayanlar da ilgi gösteriyor. Kursa, iki saatlik uzakta bulunan Derinçay köyünden geldiğini ifade eden kursiyer Hamide Okutan (38), "Eşimle çiftçilik yaparak geçimimizi zar zor sağlıyoruz. Köyümüzde az fındığım oluyor. Kışın evde boş boş oturmak yerine kursa katılmayı istedim. Hafta içi köyümdeki okulda sabah ve akşamları temizlik yapıyorum. Bu belgeyi alabilirsem okulumun kaloriferlerini ben yakacağım. Evlatlarımı daha rahat okutabileceğim" dedi.
Eşiyle birlikte kursa katıldıklarını belirten Gülperi Bodur(38) da, "Eşimle birlikte Özlükent köyündeki ilköğretim okulunun temizlik işleri yapıyoruz. Bu kurs sayesinde belgeyi aldığımızda eşimle birlikte kalorifer yakabileceğiz. Çocuklarımız daha rahat okuyabilecekler. Bu kursu açanlara çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kabadüz Halk Eğitim Müdürü Cemalettin Türk ise, "Bizler kurumsal olarak gelen ihtiyaçları değerlendiriyor. Kalorifer Ateşçiliği Kursu'na ciddi bir katılım var. Ama ilginç olanı bayanların da bu kursa ilgi göstermeleri. İlk defa böyle bir durumla karşılaştık" diye konuştu.
(MB-SLH-Y)

20.12.2012 15:14:00 TSI

Editör: Wan Haber