Antalyalı kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sokakta dans ederek 'Kadına Şiddeti' protesto edecek.
Kadına yönelik şiddet, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, tüm dünyada 1 milyar insanın aynı anda dans edeceği "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliğiyle protesto edilecek.
Dünyada ve Türkiye'de çok ciddi bir sorun olan kadına yönelik şiddet, 14 Şubat'ta farklı bir etkinlikle protesto edilecek. Dünyanın farklı metropol kentlerinde toplam 1 milyar kişinin katılması hedeflenen etkinlikte, kadına şiddete karşı olan kadın ve erkekler protestolarını dans ederek ortaya koyacak. "Kadına şiddete hayır diyen" kadınlar isyanlarını dansla anlatacak. Dans provaları yapan kadınlar 'Burada eğlenmiyoruz, protesto için buradayız' mesajını veriyor. Her yaş ve meslekten kadınlar buluşup prova yapıyor. 14 Şubat Sevgililer Gününde hediye kabul etmeyen kadınlar sokakta dans edecek.
Sosyal medya aracılığıyla tüm dünyada örgütlenen kadınlar Antalya'da da saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda dans edecek.Antalya'da turistler de etkinliğe katılacak.
Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru, Cumhuriyet Meydanı'nda Antalyalı 2 bin 500 kadının katılımıyla dans ederek şiddeti protesto etmeyi amaçladıklarını söyledi. Etkinlikte dans edip şarkılar söyleyerek, 'Erkek şiddetine son', 'Şiddete sıfır tolerans' diye bağırarak tepkilerini dile getireceklerini ifade eden Duru, "14 Şubat'ta kadın dayanışmasını güçlendireceğiz. Sevgi gününde bizi öldüren sevgiye isyan edeceğiz" dedi. Duru, kadınların, Cumhuriyet Meydanı'nda Karadeniz, Antalya, Ankara ve Teke yöresinin oyunlarıyla dans edip halay çekeceklerini söyledi.
Protesto gösterisine katılmaktan dolayı heyecanlı olduğunu belirten Vicdan Küçükarslan da "Etkinliğin güzel olacağını düşünüyorum. Dans ve sloganlarımızla istediğimiz mesajı verebileceğiz" dedi.
(SÇ-HO-Y)

12.02.2013 14:50:17 TSI

Editör: Wan Haber