Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi'nin verdiği Cilt Bakım ve Temel Makyaj dersleri, kadınlara güzelleşmenin sırlarını öğretiyor.
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Cilt Bakım ve Temel Makyaj dersleri tüm hızıyla devam ediyor. Eğitmenliğini, kursiyerler gibi sıfırdan yetişen Özlem Ataş'ın yaptığı derste öğrencilere zayıflama, diyet, sağlıklı beslenme, kirpik boyası, vücut masajları, doğru makyaj, kaş bakımı, maske yapımı gibi çeşitli konularda eğitim veriliyor.
Kadın bakımıyla ilgili her türlü eğitimi verdiklerini belirten Özlem Ataş, "Biz burada bir stajyerin bilmesi gereken temel bilgileri ve eğitimleri veriyoruz. İsteyen sadece bu bilgi ve uygulamaları evinde tatbik ediyor, bu işten para kazanmak isteyenler ise bir güzellik merkezine girerek stajyer asistan olabiliyor" şeklinde konuştu.
El becerisi olan öğrencilere iş bulma konusunda yardımcı olduklarını söyleyen Ataş, "Bu işi gerçekten yapmak isteyen, kabiliyetli olan öğrencilerimize de referans olup çeşitli merkezlerde stajyer olarak başlamalarına yardımcı oluyoruz" dedi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür eden kursiyerler ise, "Burada oldukça sağlıklı bir ortamda, bütün teknik donanımların bulunduğu rahat bir eğitim alıyoruz. Bazılarımız bu işi gelecekte meslek olarak yapmak isterken bazılarımızda sadece kendi cildimize daha iyi bir bakım, yeni makyaj teknikleri öğrenmek istediğinden buradayız" dediler.
(HÇ-ET-AŞ-Y)

09.12.2012 11:17:29 TSI

Editör: Wan Haber