İlhan Siyahtaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde ameliyat olduktan sonra sırt bölgesinde yaraların oluştuğunu belirten Ayşa Budak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hasta yatağında,  ağrı ve sızılar içinde girdi.

Kanser hastası olan karısının çektiği ağrı ve sızılar nedeniyle çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu belirten Ayşa Budak’ın kocası İsmet Budak, karısını tedavi etmek üzere Türkiye’nin birçok ilindeki hastaneye götürdüğünü ancak eşinin şifa bulamadığını söyledi.
 

EŞİM 4 YILDIR YATAĞA MAHKÛM
Eşinin hastalığı nedeniyle ailece mağdur olduklarını söyleyen İsmet Budak  “Karım 4 yıl önce bu hastalığa yakalandı. 1 yıldan bu yanadır yatağa düşmüş durumda. 4 yıl önce Çatak’tan buraya eşimin tedavisi için  geldik. Fakat hiçbir hastane karıma tedavide bulunmadı. Eşim için varımı yoğumu satarak ve devletin sağladığı imkanlarla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezine, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ve Özel Hastanelere, Ankara’da Numune, Onkoloji, İbni Sina Hastanesi’ne, İstanbul’da Çapa Hastanesi’ne, İzmir’de 19 Mayıs Üniversitesi ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürdüm. Ama bize bu hastalıkla ilgili net bir bilgi vermediler. Karım şimdi yatalak hasta durumunda.  Uyuyamıyor, yiyemiyor, gezemiyor. Sadece ağrılarından, sancılarından dolayı ağlıyor, feryat ediyor. Evimde 9 nüfusum var.  Doktorlar hastalığın tedavisi yok diyorlar. Ama karımın ağrı ve sancısı çok fazla, sırtı yara içinde. Karıma 18 yaşındaki kızım Hemail Budak bakıyor. 5 öğrencim var. 1 çocuğum Çatak’ta dayısının yanında okulunu okuyor. Geçimimizi devletimizin sağladığı bakım ücreti ile yapıyoruz. 3 ayda bir eşim için ödenen bakım ücretini alarak geçiniyoruz. Mağdur ve çaresiz durumdayız.  Herhangi bir çalışanım yok. Bende hasta karıma ve çocuklarıma bakma zorunluluğum olduğu için çalışamıyorum. Gelirimiz olmadığı için ağabeyimin evinde kalıyoruz” dedi.

 

VALİ AYDIN NEZİH DOĞAN, BİZE SAHİP ÇIKSIN
Devletin sağladığı imkânlara teşekkür eden Budak, “Tek isteğim hasta olan eşime yetkililerin sahip çıkmasıdır. Aynı zamanda eşimin böbrek yetmezliği de var. Eşim hastanede kaldığı sürede sancıları biraz daha azalıyor. Bu nedenle eşimin sancılarının yoğunlaştığı dönemde hastanede tedavisinin yapılmasını istiyorum. Tek talebim budur. Eşimin çektiği acılara insan olarak dayanmak mümkün değil. Yaklaşık 2 ay önce eşimi Van Bölge Eğitim Araştırma hastanesine götürdüm. Hastanede görevli olan doktor “hastanızı sancılar için hastaneye yatıramayız “dedi. Ancak eşimin sancısı ağrısı ve feryadı yürek parçalamaktadır. Burada bir kez daha yetkililerden bize sahip çıkmasını istiyorum. Hastamın durumu ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na 8 ay önce bir dilekçe gönderdim. Gönderdiğim dilekçede mağduriyetimi dile getirmiştim. Dilekçeme halen bir cevap gelmedi. Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan’dan bizlere sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

 

ÇALDIĞIMIZ HER KAPI YÜZÜMÜZE KAPANDI
Annesine bakmak için okulu bıraktığını söyleyen Hemail Budak, “Annem 4 yıldır bu hastalığı çekiyor. Anneme ve kardeşlerime ben bakıyorum. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyorum. 8 kişilik bir nüfusa ve hasta anneme bakmakta zorlanıyorum. Annem 4 yıldır tedavi bekliyor. Çaldığımız her kapı yüzümüze kapandı” ifadelerini kullandı.    

Editör: Wan Haber