Van'daki depremlerin ardından yaşanan ekonomi sıkıntılar iş kadınlarını da etkiledi. Kadınlar, yaşadıkları ekonomi sorunlar yüzünden el emeği göz nuru eserlerini satışa sundukları dükkanlarına kilit vurmaya başladılar.
Kentte geçtiğimiz yıl meydana gelen 2 büyük depremin ardından ekonomi sorunlardan dolayı sıkıntı yaşayan Hanımlar El Emeği Çarşısı'ndaki kadınlar dükkanlarına kilit vuruyor. Çarşıdaki toplam 45 dükkandan sadece 7 tanesinin açık olduğunu belirten Raziye Kızıl, "Bayanlar el emeği göz nuru ile hazırladıkları el işlerini getirip burada pazarlıyorlardı. Burada 45 dükkan var. Depremden sonra burada oldukça ekonomi anlamında sorunlar yaşadık. Bir çok arkadaşımız yaşadığı sıkıntılardan dolayı dükkanlara kilit vurdu. Böyle devam ederse kadınlar çarşısı kapanacak" dedi.
Ekonomi sorunların devam etmesi halinde çarşının kapanacağını belirten Kızıl, "Burası ilk kurulduğunda çok hareketli ve rağbet gören bir yerdi. Özellikle depremden sonra bir çok arkadaşımız burayı kapattı. Burada kalanlar ise zor şartlarda ayakta duruyorlar. Hiçbir ödememizi yapamıyoruz. Ekonomi anlamda zor durumdayız. Böyle devam ederse buradaki tüm dükkanlar kapanır ve buraya da kilit vurulur. Yetkililerden buranın sorunlarıyla yakından ilgilenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.
(Yİ-MET-Y)

04.01.2013 14:19:18 TSI

Editör: Wan Haber