Barış İçin Kadın Girişimi, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’deki sokağa çıkma yasakları ve ölümlere karşı bugün saat 18.30’da Galatasaray Meydanı’nda barış nöbeti tutacak.

“#KatliamHazırlığınaDurDe’mek için, biz kadınlar barış nöbetine başlıyoruz!” diyen kadınlar, yaşananlara “sessiz kalmaya artık tahammül edemeyen herkesi” nöbete katılmaya çağırıyor.

Barış İçin Kadın Girişimi’nin çağrısı şöyle:

Günün adı: Sur, Dargeçit, Nusaybin, Silopi, Cizre. Doktor izinleri kaldırılıyor, hastanelere hazır olmaları söyleniyor, sonsuz bir şekilde askeri mühimmat, polis, asker sevkiyatı yapılıyor, öğretmenler il ve ilçelerden çekiliyor. Bizler seyrediyoruz.

Bizler Eylül’de Cizre’ye ve Silopi’ye gitmiştik. Oradaki kadınlardan dinlemiştik ablukayı, susuz, yemeksiz ailelerini hayatta tutuma hikayelerini. Gözlerimizle görmüştük her birinde kurşun delikleri olan evleri, su depolarını. Şimdi aynı kadınlar bize “Cizre’yle başladılar, Cizre’yle, bizi yok ederek bitirmek istiyorlar,” diyor. Peki ne yapacağız?

#KatliamHazırlığınaDurDe’mek için, biz kadınlar barış nöbetine başlıyoruz!

Sessiz kalmaya artık tahammül edemeyen herkesi bizimle birlikte Galatasaray Meydanı’na nöbete başlıyoruz! Bu barış nöbetini her yere yaymaya, her yerde sürdürmeye, ablukalar kadar ‘süresiz’ kılmaya çağırıyoruz!

Editör: Wan Haber