Kadınların ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında güç birliği yapan Adıyaman, Rize ve Elazığlı kadınlar, düzenlenen konser ile eğlendi.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulanan 'Adı.Riz.Ela Kadınlar Güç Birliği' isimli projenin eğitim toplantılarının ardından, konser bölümüne geçildi. Geçtiğimiz aylar içerisinde yapılması planlanan fakat şehit cenazelerinden dolayı ertelenen konser gerçekleştirilirken, mahalli sanatçılar Aziz Taştan, Mahmut Akbulut, Ceylan Buğdaycı ve Hilal Özpolat'ın sahne aldığı konserde birbirinden güzel türküler ve şarkılar seslendirildi.
Etkinlik öncesinde açılış konuşması yapan Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Fadime Kayakıran, "Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerinde kadınların ve kadın sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesinin hedeflendiği proje kapsamında eğitim toplantıları yapıldı. Eğitimdeki amacımız; gelişmekte olan yöremizde yaşayan kadınlarımızın, yasal, kültürel, ekonomik konularda haberdar olan, yüksel moral gücüne sahip, rasyonel kararlar alabilen ve bunları yaşama aktarabilen, hayata tutunmaya kararlı davranışlar sergileyebilen, toplumsal cinsiyet eşitliğini de dikkate alarak özgüvenli çocuklar yetiştiren mutlu bireyler olabilmelerine katkı sağlayabilmektir" dedi.
Konseri, derneğin yönetim kurulu üyeleri; Birsen Günay, Senem Bozan, Zeliha Toprak, Semra Uğur'un yanı sıra dernek üyesi kadınlar dinledi.
(AHM-SO-Y)

26.01.2013 17:15:34 TSI

Editör: Wan Haber