"Deprem Öncesine Dönmek" projesi kapsamında bundan önce Van'da uyuşturucu bağımlılığı, aile içi şiddet ve okul öncesi eğitim ile okuma-yazma kursları konusunda bir dizi çalışma yürüten VAKAD aktivistleri, farklı bir proje ile yeniden sahaya iniyor.

3 YILLIK PROJE

Yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi veren VAKAD aktivisti Songül Özünver, projenin 3 yıllık bir süresinin olduğunu ve çalışmaları geniş bir zaman dilimine yayacaklarını söyledi.

Projenin AB destekli olduğunu belirten Özünver, amaçlarının Van'da kırsal alanda yaşayan özellikle kadın ve çocuklara yönelik psikolojik, sosyal, kültürel ve eğitsel çalışmalar yürütmek olduğunu ifade etti.

90 MAHALLE GEZİLECEK

Proje kapsamında dernek bünyesinde oluşturulacak ekiple Van merkez ve ilçelere bağlı 90 mahallede araştırma yapılacağını anlatan Özünver, şu bilgileri verdi:

"Bu araştırmadaki hedef kitlemiz kadın ve çocuklardır. 90 mahalleyi ev ev dolaşıp anketler hazırlayacağız. Kadın ve çocukların sorunları nelerdir, yerinde tespit edeceğiz. İlk 4 ay bu anket çalışması ile geçecek. Daha sonra da anketlerden elde ettiğimiz sonuçlarına göre, çalışmalar yürüteceğiz. Bunlar psikolojik, sosyal, kültürel, eğitime dayalı çalışmalar olacak."

İLGİ ÇEKEN MATERYALLER

Özünver, gezdikleri evlerde kadınlara bazı materyaller de dağıtacaklarını belirterek, "Tabi bu konuda broşürlerimiz olacak, tanıtım ve bilgilendirme materyalleri olacak. Bunları da kadınlara dağıtacağız. Yine unutmamaları için farklı ilgi çekici materyaller de dağıtacağız" diye konuştu.

Editör: Wan Haber